Groeien naar ouderschap

Aandacht voor ouderschap bij de ondersteuning van aanstaande ouders is noodzakelijk in de pre- en perinatale dienstverlening. Uit literatuur en onderzoek blijkt het belang van dit ondersteunend aanbod voor aanstaande ouders. De beleving en verwachting van aanstaande ouders heeft een invloed op de relatie met en de ontwikkeling van het (ongeboren) kind.
Ga snel naar...

Terugblik Koffie met Kennis: Veerkrachtig ouderschap

Waarom en hoe inzetten op sociale steun en veerkracht voor wie op weg is naar ouderschap? It takes a village to raise a child, maar hoe vind je de weg naar de village als aanstaande of prille ouder? Wat zegt onderzoek over veerkrachtig ouderschap? Welke concrete tools, methodieken en aanbod bestaan er om veerkrachtig ouderschap te versterken?

 

Experten aan het woord: 

  • Sarah Van Haeken en Sarah Vandekerkhof - Researchers | Resilient people & Inclusive society
  • Saskia Van Besauw - projectmedewerker Expertisecentrum Kraamzorg 'De Kraamvogel'​

Interventie: Perinataal Groepsaanbod

Naast het handboek om aan de slag te gaan met 'Perinataal groepsaanbod', kan je ook de uitgebreide praktijkbeschrijving downloaden in de databank voor kwaliteitsvolle praktijken en interventies. Deze beschrijving geeft alle beschikbare informatie over de praktijk zelf, de onderbouwing, de uitvoering, de sterke en verbeterpunten en de praktijkervaring weer.

Nog niet gevonden wat je zocht?
Vraag het aan team EXPOO
collega's van team EXPOO kijken lachend

Het team van EXPOO (Expertisecentrum Opvoeden en Opgroeien van het agentschap Opgroeien) biedt betrouwbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke informatie en kennis. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Team EXPOO