Vaders

De rol van vaders in het gezin, bij de opvoeding en in opvoedingsondersteuning is een thema dat veel praktijkwerkers in het werkveld bezig houdt. We stellen vast dat vooral moeders gebruik maken van het aanbod opvoedingsondersteuning en een groter aandeel hebben in de zorg en opvoeding van de kinderen. De inbreng van vaders is nochtans belangrijk, ze hebben ook een belangrijke invloed op de ontwikkeling van hun kinderen.
Ga snel naar...
Radio EXPOO

Over vaders

Logo van Radio EXPOO

De rol van vaders in het gezin en bij het opgroeien en opvoeden van de kinderen, dat was het centrale thema van de uitzending op 19 februari 2021. Want nog steeds maken vooral moeders gebruik van het aanbod opvoedingsondersteuning en hebben ze een groter aandeel in de zorg en opvoeding van de kinderen. Hoe komt dat? Zijn er specifieke vaderwerkingen nodig, of hoe kan je vaders beter aanspreken en bereiken?

Thomas Thys, docent en onderzoeker bij Arteveldehogeschool was de centrale gast van deze uitzending. Verder kwamen Wim Schotsmans van Vaderklap, Sven Pichal, Jan-Maarten Dotremont van De Sloep en Nathalie Luyckx van Buurtwerk 't Lampeke langs tijdens de uitzending.

Vzw De Sloep

Lerend Netwerk Vaders

Een dochter helpt haar vader met klussen

Bij het Lerend Netwerk Vaders worden organisaties en partners samengebracht om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen rond het thema 'werken met vaders'.

Nog niet gevonden wat je zocht?
Vraag het aan team EXPOO
collega's van team EXPOO kijken lachend

Het team van EXPOO (Expertisecentrum Opvoeden en Opgroeien van het agentschap Opgroeien) biedt betrouwbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke informatie en kennis. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Team EXPOO