Dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen

Dak- en thuisloosheid is meer dan alleen geen dak boven het hoofd. Het weegt op de menselijke waardigheid en de mogelijkheid van een stabiel leven. Het wordt vaak herleid tot een leven op straat, maar daarachter schuilt een heel verhaal van uitdagingen en complexiteit, en van hoop en veerkracht. Ontdek de impact van een 'thuis' op het overwinnen van dak- en thuisloosheid bij volwassenen en jongvolwassenen.
Ga snel naar...

Koffie met Kennis | Dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen aanpakken

Kopjes koffie op tafel, gedronken door twee vrouwen

Maandelijks verwelkomt EXPOO|Opgroeien experts op de koffie over diverse thema's voor professionals binnen het brede werkveld jeugd- en gezinsbeleid.

Wat is er nodig om te voorkomen dat jongeren dak- of thuisloos worden? Hoe kunnen we snel een ondersteuningstraject op maat op zetten indien jongeren toch in deze kwetsbare situatie belanden? Welke kansen kunnen we jongeren geven om hen meer perspectief te bieden op een warme thuis?

Experten aan het woord: 

  • An Rommel - beleidsmedewerker Voorzieningenbeleid, Jeugdhulp Opgroeien
  • Evelien Demaerschalk - wetenschappelijk medewerker, KULeuven LUCAS
  • Jeroen Stuyck - directeur Jeugd- en Gezinszorg, Ter Loke - A way home Coalitie: Collectief Kempen

Ben jij een inspirerende praktijk die dak- en thuisloosheid bij jongvolwassenen aanpakt?

Werk je met jongvolwassenen die dak- of thuisloos zijn? We willen jouw praktijk graag zichtbaar maken in heel Vlaanderen en Brussel? Meld je aan via ons formulier, zodat Opgroeien jouw inzet kan delen en meer jongvolwassenen de steun vinden die ze nodig hebben. Samen maken we een verschil!

Nog niet gevonden wat je zocht?
Vraag het aan team EXPOO
Medewerkers van team EXPOO kijken lachend naar de camera

Het team van EXPOO (Expertisecentrum Opvoeden en Opgroeien van het agentschap Opgroeien) biedt betrouwbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke informatie en kennis. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Team EXPOO