9 resultaten

Resultaten 1 - 9 van 9 | Sorteer op

Van kapoen tot 100-talen kampioen

Kinderen beschikken over een grote dosis nieuwsgierigheid en honderd talen om de wereld te onderzoeken. Van kapoen tot 100-talen kampioen beschrijft hoe een Reggio Emilia geïnspireerde aanpak de kijk op kinderen (en de wereld) kan veranderen en toont in woord en beeld de vertaling naar de Vlaamse kinderopvang of groepswerking.

Perinataal Groepsaanbod

‘Draaiboek voor perinataal groepsaanbod’ is het receptenboek voor kwalitatieve en onderbouwde workshops om te werken met toekomstige en prille ouders.

Oudertraining: Omgaan met moeilijk gedrag

In deze gratis 6-delige reeks krijgen ouders concrete handvaten om liefdevol met uitdagende thema’s in de opvoeding van hun kinderen om te gaan. Ouders van kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de oudertrainingen.

Open-hart-cirkels

Een open-hart-cirkel is een ontmoeting en creëert een verbindende dialoog voor al wie geraakt is door de crisis of vastgelopen situatie. In een cirkel van veiligheid en gedragenheid wordt een gezin uitgenodigd om angst, liefde, verdriet en verlangens te uiten en te beluisteren.

Op weg naar een succesvolle toekomst voor jongeren met delinquent gedrag

Het oplossings- en krachtgericht model Signs of Success bouwt aan een succesvolle toekomst voor jongeren met delinquent gedrag. Participatie van de jongere, veiligheid en verbondenheid met hun familie, netwerk, school of werk, buurt en samenleving zijn cruciaal in dit model.

Multi Systeem Therapie (MST)

Multi Systeem Therapie (MST) is een intensieve behandelmethode gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar met ernstig antisociaal en/of delinquent gedrag die dreigen uit huis geplaatst te worden of die na een tijdelijke uithuisplaatsing terug naar huis worden begeleid.

KOMPAS+

KOMPAS+ (KetenOndersteuning Minderjarige Plegers Antwerpen Stad plus) betreft een samenwerkingsverband tussen jeugdhulpverlening, onderwijs, geestelijke gezondheidszorg, stad Antwerpen, lokale politie Antwerpen, parket van de procureur des konings en rechtbank te Antwerpen en jeugdadvocatuur.

Multidimensionele familietherapie (MDFT)

Multidimensionele Familietherapie (MDFT) is een systeemtherapie voor jongeren met enkelvoudig of meervoudig probleemgedrag waarvan de centrale elementen delinquentie en/of stoornissen in alcohol- of druggebruik zijn.

Waakzaam zorgen voor tieners

De ouderreeks ‘Waakzaam zorgen voor Tieners’ maakt het gedachtegoed ‘Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet’ bruikbaar voor het dagelijks opvoeden van tieners. Begrenzen vanuit nabijheid en zorg, met aandacht voor de positieve relatie tussen opvoeder en jongere.