8 resultaten

Resultaten 1 - 8 van 8 | Sorteer op

Platform voor de Samenlevingsdienst

De Samenlevingsdienst brengt jongeren tussen 18 en 25 jaar oud samen in gedifferentieerde groepen in een maatschappelijk, sociaal en solidair traject. Gedurende zes maanden gaan de jongeren aan de slag met een maatschappelijk project in hulpverlening, cultuur, onderwijs, duurzame ontwikkeling of sport en krijgen ze kansen om bij te leren.

Studie- en gezinsondersteuning aan huis

De Katrol biedt studie- en gezinsondersteuning aan huis bij kwetsbare, kansarme gezinnen door het inzetten van studenten uit verschillende disciplines. Via de huiswerkbegeleiding worden de kinderen ondersteund en gaat de student ook aan de slag met de hulpvragen van de ouders.

STOP4-7 - Samen sterker Terug Op Pad

STOP4-7 staat voor Samen Sterk Terug Op Pad en is een interventieprogramma voor kinderen tussen 4 en 7 jaar met (ernstige) gedragsproblemen thuis en/of op school. Het STOP4-7 programma richt zich op het kind, de ouders en de school.

Make it Work

Make it Work is een tewerkstellingsproject voor jongvolwassenen die in aanraking kwamen met justitie. Via attitudecoaching en sollicitatietraining worden talenten van jongeren bekrachtigd en bemiddelen we hen naar een duurzame job.

Op weg naar een succesvolle toekomst voor jongeren met delinquent gedrag

Het oplossings- en krachtgericht model Signs of Success bouwt aan een succesvolle toekomst voor jongeren met delinquent gedrag. Participatie van de jongere, veiligheid en verbondenheid met hun familie, netwerk, school of werk, buurt en samenleving zijn cruciaal in dit model.

Multi Systeem Therapie (MST)

Multi Systeem Therapie (MST) is een intensieve behandelmethode gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar met ernstig antisociaal en/of delinquent gedrag die dreigen uit huis geplaatst te worden of die na een tijdelijke uithuisplaatsing terug naar huis worden begeleid.

KOMPAS+

KOMPAS+ (KetenOndersteuning Minderjarige Plegers Antwerpen Stad plus) betreft een samenwerkingsverband tussen jeugdhulpverlening, onderwijs, geestelijke gezondheidszorg, stad Antwerpen, lokale politie Antwerpen, parket van de procureur des konings en rechtbank te Antwerpen en jeugdadvocatuur.