Het verhaal van

Lien, verpleegkundige: “Elke werkdag bij Kind en Gezin is anders"

Lien werkt als verpleegkundige voor Kind en Gezin in Antwerpen. Ze koos heel bewust voor een job bij Kind en Gezin.

Nadat Lien haar diploma vroedkunde op zak had, en nog ervaring opdeed als vrijwilliger in Afrika tijdens haar bachelor-na-bachelor Internationale Samenwerking, koos ze heel bewust voor een job bij Kind en Gezin. "Ik krijg nu de kans om ouders ook na de geboorte te ondersteunen. Het is heel bijzonder om het gezin al vanaf de zwangerschap of net na de geboorte van hun kind te leren kennen en hen te begeleiden tot het kind naar school gaat. Als ik voor een job als vroedvrouw in een ziekenhuis had gekozen of was gaan werken als zelfstandige, zou ik nooit dit traject met de gezinnen kunnen doorlopen."

Gevarieerde dagen

lien_coremans_verpleegkundige_baby
Lien Coremans

Geen enkele werkdag is hetzelfde voor Lien. Sommige dagen komen ouders met hun kind bij Lien op consultatie. Zo'n consultatie kan bestaan uit vaccinaties geven, een gehoor- of oogtest afnemen, tips over opvoeding geven en nog veel meer. Op andere dagen legt Lien huisbezoeken af. "Sinds ik in dezelfde regio woon en werk, leg ik mijn huisbezoeken af met de fiets. Het is een fantastisch gevoel om de zon te zien opkomen terwijl je onderweg bent naar je eerste gezin."

Flexibiliteit

"Een van de grootste voordelen van de job is de flexibiliteit. Zowel voor mezelf als voor de gezinnen. Als een mama er eens nood aan heeft om wat langer te slapen is dat geen probleem. Dan pas ik mijn agenda aan. Zo kan ik 's morgens wat later beginnen en 's avonds doorwerken."

Lien vertelt met veel enthousiasme hoe elke dag en elk gezin anders is. "Ik begeleid elk gezin via een traject op maat. We kijken samen hoe we dat gezin het best kunnen ondersteunen waardoor de begeleiding uiteindelijk bij elk gezin anders is. Je kan iets betekenen voor een gezin, in een specifieke situatie en op een specifiek moment. Die hulp kan van alles zijn, bijvoorbeeld een tip over voeding of hoe je je baby kan laten doorslapen. Dat lijken kleine dingen, maar je maakt er de ouders wel heel gelukkig mee." Dat ze voor veel gezinnen het verschil maakt, merkte Lien ook toen ze van regio veranderde. "Ik kreeg zoveel kaartjes, chocolade en bloemen als bedanking. Dan besef je dat je die gezinnen echt vooruit geholpen hebt."

Van uitdagingen houden en goed kunnen omgaan met onverwachte situaties zijn volgens Lien cruciaal. "Je weet nooit wat er achter de volgende deur schuilt. Meestal is de ontvangst heel gastvrij, maar niet overal staat er een stoel voor je klaar. Een roze wolk is best vaak een broze wolk. Het is een uitdaging om telkens weer het traject aan te gaan met nieuwe gezinnen, maar ik haal er veel voldoening uit omdat ik weet dat ik iets kan betekenen voor die mensen."

Lien werkt en woont in dezelfde regio in Antwerpen. "Ik kom nu vaker gezinnen tegen die ik ook begeleid. Toch is het niet moeilijk om werk en vrije tijd goed af te bakenen. Het enige probleem is dat ik nu niet meer in jogging naar de supermarkt durf", voegt ze er lachend aan toe.

Dit interview verscheen eerder op vlaanderen.be.

“In deze job kan je iets betekenen voor een gezin. De tips die ik geef lijken misschien klein, maar ze zijn van grote waarde voor de kersverse ouders”
lien_coremans_verpleegkundige_baby
Lien Coremans, verpleegkundige
Gerelateerde vacatures
Kom jij ook werken bij ons?
Andere verhalen
Kom je ook werken bij ons?
Wij zijn op zoek naar 12 nieuwe collega's! Bekijk alle vacatures.