Project

PARKOUR

PARKOUR wordt een online platform waar jongeren informatie terugvinden over zichzelf en over de thema’s die hen bezig houden. Ze kunnen er ook makkelijk ondersteuning vragen aan hun hulpverlener, online en offline. Zo komen jongeren aan het stuur van hun eigen leven en hun traject in de dienst- of hulpverlening.
Ga snel naar...

Het platform krijgt een app die toegankelijk is op smartphone en computer. 

Ook voor hulpverleners en ondersteuners zal PARKOUR een grote meerwaarde hebben: ze staan in nauwer en directer contact met de jongeren die ze begeleiden en hebben in één oogopslag een makkelijk overzicht van hen. 

Wat biedt PARKOUR?

  • Jongeren maken zelf doelen en acties aan, die ze kunnen delen met hun ‘team’. Dat team bestaat uit steunfiguren en ondersteuners die de jongere zelf aanduidt. Binnen dat team kan informatie worden gedeeld. Veilig online communiceren staat voorop, via chat of beeldbellen.
  • In het informatieve luik vinden jongeren algemene informatie, aangepast aan hun leeftijd, en persoonlijke informatie. Dat kan info zijn over hun eerste 1000 dagen (gegevens uit het kindboekje), belangrijke mijlpalen of (indien van toepassing) het rekeningnummer waarop ze zelf 1/3de van hun Groeipakket ontvangen.
  • Er is een link naar mobiele applicaties die jongeren digitaal ondersteunen in specifieke situaties, zoals 1712, de Zelfmoordlijn 1813, online psychologische hulp, CLBch@t
  • Hulpverleners hebben een snelle manier om met jongeren in contact te komen, bv. via chat of beeldbellen, en vinden er een duidelijk overzicht van alle jongeren die ze begeleiden.

Opgroeien bouwt het nieuwe platform in sterke co-creatie met gebruikers en betrokken sectoren.

Tijdens de ontwikkelings- en pilootfase wordt gewerkt met een tiental gebruikersgroepen, onder meer voor gebruikerstesten.

Tijdlijn

jongere die buitelt

2022

Voorbereiding met uitgebreide stakeholdersbevragingen.

2023

  • April 2023: start ontwikkeling van de app
  • Eind 2023: een eerste versie van PARKOUR is klaar

2024

Uitgebreide pilootfase van 1 jaar om PARKOUR te verbeteren en het draagvlak te vergroten.

2025                                           

Start van gebruik PARKOUR in Vlaanderen en Brussel.

Andere projecten