Video

Koffie met Kennis | Opvoedingsbeleving

Wat is het?

Maandelijks verwelkomt EXPOO|Opgroeien experts op de koffie over diverse thema's voor professionals binnen het brede werkveld jeugd- en gezinsbeleid.

In deze nieuwe aflevering van Koffie met Kennis staat de de resultaten van de gezinsenquête 2023 centraal.

Het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin nam voor de tweede keer een gezinsenquête af bij Vlaamse ouders. Vijf jaar na de vorige gezinsenquête namen opnieuw zo’n 3.300 gezinnen met inwonende kinderen tussen 0 en 25 jaar deel aan de bevraging. Ouders kregen vragen voorgeschoteld over relaties, inkomen, opvoeding en gezondheid. 

In deze Koffie met Kennis focussen we op de antwoorden over gezinsondersteuning en de combinatie tussen werk en gezin. Hoe beleven ouders in Vlaanderen de opvoeding van hun kind? Vijf jaar na de vorige gezinsenquête werden opnieuw 9000 gezinnen met kinderen gevraagd om deel te nemen aan de Gezinsenquête.

Wat denken en doen ouders? Wat hebben ze nodig in de opvoeding van hun kinderen? Van welk ondersteunend aanbod maken ze gebruik en hoe ervaren ze dit? 

Meer weten? 

Experten aan het woord:

Herbekijk de Koffie met Kennis - Opvoedingsbeleving

De opname is helaas niet van bij de start van het gesprek, je mist dus de inleiding van de enthousiaste host en de eerste algemene bevindingen over de tevredenheid die ouders ervaren in de zorg voor hun kinderen. Opvoeden geeft quasi alle ouders een positief gevoel van ‘verrijking’. Je kan de slide hierover wel bekijken in de bijlage.

Auteur

EXPOO

Jaar van publicatie

2023
Ook interessant