Het verhaal van

Sohrab, zomerarts: “Ik leer heel veel bij over de ontwikkeling van baby’s en peuters”

Elke zomer werken pas afgestudeerde arsten als jobstudent in de consultatiebureaus. Ze vormen zo een onmisbare schakel bij de medisch-preventieve opvolging van baby’s en peuters. Dit jaar zijn ze met 32, Sohrab is een van hen. “Dit is zeker een verrijking voor het vervolg van mijn studies.”
Zomerarts Sohrab onderzoekt tijdens een consultatie een baby

“In juni heb ik mijn master in de geneeskunde gehaald aan de VUBrussel. Na de zomer start ik de Master-na-master om binnen enkele jaren arts-specialist interne geneeskunde te worden. In tussentijd leek het mij ideaal om als zomerarts aan de slag te gaan; dit is een heel relevante studentenjob en zeker een verrijking voor het vervolg van mijn studies. Toen de vacature in het voorjaar werd verspreid op onze faculteit, heb ik dan ook niet geaarzeld om te solliciteren.”

Preventief werken

“Tijdens mijn opleiding heb ik al stage gelopen op de afdeling pediatrie, maar dit is toch helemaal anders omdat je preventief werkt met gezonde kinderen. Die zie je normaal niet vaak in een ziekenhuis. Ik leer heel wat bij, zoals de groeicurves interpreteren en opvolgen, de vele vaccinaties geven en de ontwikkeling van de baby’s en peuters opvolgen met onder meer het Van Wiechen-onderzoek. Het is sowieso ontzettend gevarieerd werk. De korte opleiding en de begeleiding bij de start door een mentorarts hebben me op weg gezet.”

“Ik heb niet geaarzeld om te solliciteren toen ik de vacature zag”
Zomerarts Sohrab in het consultatiebureau tijdens een consult
Sohrab, zomerarts

Afwisseling troef

Zomerarts Sohrab in het consultatiebureau tijdens een consult

“We springen als zomerarts bij in verschillende consultatiebureaus zodat de consultaties van Kind en Gezin gewoon kunnen doorlopen tijdens de zomervakantie. Ik ben zelf aan de slag in Gent, Sint-Niklaas, Halle, Asse en Brussel. Ook op dat vlak is er dus wel wat afwisseling. Ik werk enkele weken in juli en dan opnieuw in september. En tussendoor neem ik zelf ook wat vakantie." (lacht)

Andere verhalen
Kom je ook werken bij ons?
Wij zijn op zoek naar 23 nieuwe collega's! Bekijk alle vacatures.