Het verhaal van

Annemie en Angela, vrijwilligers: “We willen mensen helpen"

Annemie (69) en Angela (59) werken als vrijwilliger voor Wiegwijs*. Al meer dan 10 jaar wegen en meten ze baby's en peuters in het consultatiebureau in Hasselt voor de dienstverlening van Kind en Gezin.

Wat was jullie motivatie om vrijwilligerswerk te doen? En hoe zijn jullie bij Kind en Gezin terechtgekomen?

angela_vrijwilligers_wiegwijs_consultatiebureau_profiel

“We wilden ons vooral nuttig bezighouden”, vertelt Annemie. “En ook gewoon iets betekenen in de maatschappij, mensen helpen”, vult Angela (hiernaast op de foto) aan. “In 2006 kreeg ik dan de vraag van iemand die hier al vrijwilligerswerk deed, of ik ook geen interesse had. Ik zag dat helemaal zitten”, zegt Annemie. “Ik ben hier op dezelfde manier terechtgekomen, maar dan vier jaar later”, lacht Angela. “De vraag kwam op het goede moment, het legenestsyndroom loerde om de hoek.”

Waarom doen jullie al zo lang vrijwilligerswerk?

annemie_vrijwilligers_wiegwijs_consultatiebureau

“Ik geniet van de contacten die ik met ouders, baby’s en peuters en andere vrijwilligers heb. Er heerst hier altijd een warme en gezellige sfeer”, vertelt Annemie (hier links op de foto). “Het is ook leuk om mensen met verschillende talen en achtergronden te ontmoeten”, vult Angela aan. “Het geeft me voldoening als je ziet hoeveel deugd het ouders doet als je hen bemoedigt in hun toch wel zware taak, door iets positief te zeggen over hun kindje.”

“Het is daarnaast ook gewoon heel fijn om te doen. We hebben een toffe vrijwilligersgroep waar er altijd ruimte is voor een leuke babbel, we zijn een gezellige bende”, vertelt Angela. “We doen dit ook echt gewoon met hart en ziel”, vult Annemie haar aan.

“Onze omgeving steunt ons ook, dat maakt het ook fijn. Annemie heeft haar man zelfs ingeschakeld om ons te helpen”, lacht Angela. “Ja, dat klopt”, lacht Annemie. “Ik doe normaal de boekhouding van onze vrijwilligersgroep, maar ik ben geen held met de computer. Dus schuif ik dat werk met plezier door naar mijn man.”

Wil jij ook graag vrijwilliger worden?

Er werken bijna 4000 vrijwilligers in de meer dan 300 consultatiebureaus in Vlaanderen en Brussel. Toch is er altijd plaats voor nieuwe vrijwilligers. Spreekt jou dat ook aan? De vrijwilligers van het consultatiebureau in je buurt geven je met veel plezier meer informatie. Mail naar consultatiebureaus@opgroeien.be om de contactgegevens van het organiserend bestuur van je consultatiebureau te kennen.

Goed om weten: de meeste consultatiebureaus worden georganiseerd door organiserende besturen uit de privésector (uit het middenveld) en enkele ook door een publieke instantie zoals het lokaal bestuur. Kind en Gezin sluit daarop aan en biedt zijn zorgverlening aan tijdens consulten in die consultatiebureaus.

*Wiegwijs is een van de organisatoren in Vlaanderen en Brussel die de honderden consultatiebureaus beheren en vrijwilligers werven voor de dienstverlening van Kind en Gezin.

Gerelateerde vacatures
Kom jij ook werken bij ons?
Andere verhalen
Kom je ook werken bij ons?
Wij zijn op zoek naar 26 nieuwe collega's! Bekijk alle vacatures.