Project

Internationale samenwerking

Opgroeien breidt zijn brede expertise uit door ook internationaal samen te werken.
Ga snel naar...

Internationale onderzoeken en ontwikkelingen

Opgroeien is lid van verschillende internationale en Europese netwerken. Onze medewerkers volgen internationale onderzoeken, praktijken en ontwikkelingen op de voet en nemen actief deel aan vergaderingen, werkgroepen en projecten. Met deze expertise kunnen we proactief inspelen op evoluties die een impact hebben op gezinnen en kinderen.

Opgroeien drukt zijn stempel op Europese en internationale beleidsteksten en beslissingen door onze visie en kennis in te brengen, vaak samen met het werkveld. We werken ook mee aan internationale onderzoeken en rapporten van de VN, de Europese Commissie, de Raad van Europa en OESO. Zo dragen we bij aan Europese en internationale beleidsontwikkeling en -evaluatie.​​​​​​

Opgroeien werkt hiervoor samen met VBJK (Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen), een expert in internationale samenwerking en ECEC

Projecten

Projecten

Via internationale of Europese projecten en samenwerkingsverbanden wisselen we kennis en expertise uit met partnerorganisaties. We zoeken telkens naar verbinding tussen onderzoek, praktijk en beleid. 

Projecten

Netwerken en werkgroepen

Blokken

Expertise verbreden, innovatieve praktijken uitwisselen en onze stempel drukken op het internationale beleid is belangrijk. Daarom is Opgroeien lid van verschillende internationale en Europese netwerken.

Netwerken en werkgroepen

Internationaal onderzoek en beleid

wereldbol

Dankzij internationale onderzoeken, praktijken en ontwikkelingen kunnen we proactief inspelen op evoluties die een impact hebben op gezinnen en kinderen.

Internationaal onderzoek en beleid

Inspiratie internationale partners

Jongen met pluisbloem

Opgroeien beschikt over een schat aan informatie, die ze graag deelt met internationale partners. Daarom stelt Opgroeien enkele documenten ook beschikbaar in andere talen.

Inspiratie internationale partners
Andere projecten