Maak kennis met de beleidstool digitale inclusie en mediawijsheid

02 april 2024
afbeelding beleidstool digitale inclusie en mediawijsheid Mediawijs Bandbreedte
Jouw organisatie wil het digitale een duidelijke plaats geven in haar aanbod? Je weet niet goed hoe daaraan te beginnen? De beleidstool digitale inclusie en mediawijsheid voor welzijnsorganisaties komt je te hulp!
  • Hoe begeleid je collega’s die niet (meer) mee zijn met het digitale? 
  • Hoe zorg je dat iedereen digitaal aan bod komt? 
  • Hoe begeleid je jongeren bij hun internetgebruik? 

Vroeg of laat komt een beleid rond digitale inclusie en mediawijsheid in je organisatie goed van pas. 

De digitalisering van de samenleving brengt ook voor de welzijnssector zowel voordelen als uitdagingen met zich mee. Organisaties zetten diverse acties op om aan deze nood tegemoet te komen. Evenveel organisaties willen dit van bij het begin systematischer aanpakken, maar lijken zelf geen manier te vinden om dit te doen. 

De beleidstool wil organisaties helpen om een gedragen en duurzaam beleid uit te schrijven rond digitale inclusie en mediawijsheid. Zo kan je als voorziening met digitale vragen en situaties aan de slag. Dat gaat dus verder dan het implementeren van een digitale tool of het digitaliseren van de cliëntadministratie. 

Met deze tool begin je van het prille begin en bouw je een digitaal beleid op, vertrekkend van de al aanwezige initiatieven. Je zoekt systematisch een invulling van de verschillende noodzakelijke bouwstenen. Einddoel blijft het bevorderen van de kwaliteit van leven en ondersteuning van kinderen en jongeren, ook op vlak van digitale inclusie en digitale mediawijsheid. 

Meer weten over blended hulpverlening? Op 14 mei vindt het volgende netwerkmoment Bandbreedte plaats. 

“Deze beleidstool helpt je om een gedragen en duurzaam beleid uit te schrijven rond digitale inclusie en mediawijsheid, zodat je als voorziening met digitale vragen en situaties aan de slag kan.”
Avatar Opgroeien medewerker
Andere nieuwsberichten