Maak kennis met het Mediawijs vriendenboekje

01 februari 2024
cover van mediawijs vriendenboekje
Het vriendenboek is terug van nooit weggeweest, maar nu in een versie over sociale media en mediawijsheid. Wat doet jou eindeloos doorscrollen? Welke gamers en influencers zijn populair? Zetten anderen hun profiel openbaar of privé? Leer elkaar beter kennen via dit Mediawijs vriendenboekje.

Het idee voor een Mediawijs vriendenboekje ontstond op vraag van begeleiders in de jeugdhulp. Ze waren op zoek naar een gespreksstarter om het thema sociale media en mediawijsheid een plek te geven in hun begeleidingen. Het vriendenboekje kan doorgegeven worden van jongere naar begeleider, en weer terug. Zo leren ze elkaar beter kennen op het vlak van de digitale wereld, kunnen ze tips delen en het gesprek erover aangaan. 

In eerste instantie is het Mediawijs vriendenboekje bedoeld om te gebruiken in leefgroepen maar het kan uiteraard ook dienen in andere situaties, zoals een klas of jeugdbeweging. Het is wel de bedoeling dat jongeren én volwassenen er samen in schrijven en lezen. 

Interesse? Bestel op de website van Mediawijs enkele exemplaren van het vriendenboekje. Als je niet kan wachten om al aan de slag te gaan, kan je het boekje zelf afprinten.

“Met het Mediawijs vriendenboekje leer je elkaar op het vlak van de digitale wereld beter kennen. Welke influencers zijn populair bij jongeren? Wat zijn de favoriete apps van de begeleiders? Krijg inzicht in elkaars digitale leefwereld en sprokkel onderweg digitale tips voor jezelf!”
Avatar Opgroeien medewerker
Mediawijs

Wil je weten wat Mediawijs nog meer ontwikkeld heeft? Kom luisteren tijdens het online netwerkmoment Bandbreedte van 26 februariSchrijf je nu in.

Andere nieuwsberichten