Event

Online netwerkmoment Bandbreedte

Wat is het?

Het project Bandbreedte wil jeugdhulpmedewerkers ondersteunen om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met jongeren en gezinnen als met collega-hulpverleners. 

Opgroeien doet dit niet alleen, maar samen met heel wat straffe partners, zoals Mediawijs, SAM steunpunt Mens en Samenleving, UCLL en Arteveldehogeschool.

Op 26 februari vindt het volgende online netwerkmoment plaats, met een voorstelling van de lopende projecten en een aantal webinars.

Wat zal je leren?

In het najaar 2023 werden opnieuw heel wat zaken verder ontwikkeld en getest. Hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten. Zo krijg je een duidelijk zicht op de kansen voor jouw organisatie, jezelf, jongeren en gezinnen om de bandbreedte te verhogen en zo online en offline sterker verbonden te zijn.

Het programma

Programma van 12 tot 13.15 uur: een stand van zaken

  • Website Bandbreedte in een nieuw kleedje – Hannelore Vandepitte - Opgroeien
  • Ontdek de ontspannende gespreksmethodiek Kansmakers - Katrien De Keyzer - Kansmakers
  • Het herwerkte leeraanbod digitale competenties - Marlies Debrael - Arteveldehogeschool
  • Het project “kader voor digitale competenties” van begeleiders van kinderen, jongeren en gezinnen’ - Philippe Bocklandt - Arteveldehogeschool 
  • Initiatieven op vlak van online fraude en financiële educatie - Liesbeth Dewyn - Febelfin, sectorfederatie van de BE financiële sector 
  • Nieuwe mediawijze materialen en initiatieven: innovatiehubs – Davy Nijs - Mediawijs
  • PARKOUR: een stand van zaken – Hannelore Vandepitte - Opgroeien

> Schrijf je in via de knop opzij of helemaal onderaan.

 

Programma van 13.30 tot 15.30 uur

> Kies uit één van deze webinars. Schrijf hiervoor apart in via de linken hieronder.

 

Webinar: Van ‘ik’ naar ‘wij’ in welzijn: dompel je onder in de kracht van Kansmakers - Katrien De Keyzer - Kansmakers - Ik schrijf me in

Deze dynamische gespreksmethodiek, onderbouwd door een vernieuwde kijk op ons zenuwstelsel en communicatie, geeft jou de tools om jongeren en hun omgeving op een meer authentieke, ontspannende en effectieve manier te leren communiceren. Kansmakers opent de deur naar veilige verbinding, begrip en nieuwe mogelijkheden, of het nu gaat om schermtijd regelen of omgaan met complexere uitdagingen zoals polarisatie en pestgedrag. Mis als professional deze kans niet om diversiteit en inclusie soepeler in te zetten als iets positiefs en empowerends!

Webinar: Geldezels en online fraude: hoe kunnen we jongeren wapenen tegen cybercrime - Liesbeth Dewyn - Febelfin, sectorfederatie van de BE financiële sector - Ik schrijf me in

Bankzaken regelen, boodschappen doen, vakanties boeken ... Alles gebeurt meer en meer online. Dit betekent jammer genoeg ook dat de criminaliteit zich verplaatst naar de digitale wereld. Iedereen ligt in het vizier van cybercriminelen, ook jongeren. 10% van de jongeren zou zijn bankcodes delen en 17% zou zijn bankkaart/rekening uitlenen in ruil voor een vergoeding. In deze webinar kom je meer te weten over het fenomeen geldezels, de link met online fraudevormen zoals phishing en hoe we jongeren kunnen beschermen tegen deze cybercrime.

Webinar: Brainstorm over de opleiding blended hulp coach – Marlies Debrael - Arteveldehogeschool - Ik schrijf me in

Werk je met kinderen, jongeren en/of hun gezinnen? Ben je overtuigd van de meerwaarde van digitale tools in de jeugdhulpverlening? Wil je jouw organisatie ondersteunen bij het implementeren van blended hulp? Dan is de opleiding tot blended hulp coach iets voor jou! Als blended hulp coach help je collega's met vragen, ben je een inspirator en motivator, en faciliteer je blended hulpverlening binnen je organisatie. In deze webinar stellen we het programma van deze nieuwe opleiding voor en horen we graag wat jullie leernoden zijn.

Over de organisator

Opgroeien bundelt de krachten om zo veel mogelijk kansen te creëren voor alle kinderen en jongeren en hun gezinnen die in Vlaanderen en Brussel opgroeien.
De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, tot het Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp en de aanpak van jongeren die delicten plegen. Het agentschap kiest expliciet voor een geïntegreerde, multi-expertise aanpak en de samenwerking met heel wat partners. Zo worden gezinnen maximaal ondersteund.

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
Volgende datum
26/02/2024
12u00 - 15u30 Online via video

Organisator

Opgroeien

Datum

26/02/2024 12u00 - 15u30

Prijs

gratis

Locatie

Online via video
Vragen?
Neem dan contact op met:
Ook interessant