Event

Online netwerkmoment Bandbreedte

Wat is het?

Het project Bandbreedte wil jeugdhulpmedewerkers ondersteunen om offline én online meer verbonden te zijn, zowel met jongeren en gezinnen als met collega-hulpverleners. 

Opgroeien doet dit niet alleen, maar samen met heel wat straffe partners, zoals Mediawijs, SAM steunpunt Mens en Samenleving, UCLL en Arteveldehogeschool.

Op 14 mei 2024 vindt het volgende online netwerkmoment plaats, met een voorstelling van de lopende projecten en een aantal webinars.

Wat zal je leren?

De voorbije weken en maanden vonden heel wat vormingen plaats en zijn diverse zaken verder ontwikkeld en getest. Hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten. Zo krijg je een duidelijk zicht op de kansen voor jouw organisatie, jezelf, jongeren en gezinnen.  

Het programma

Programma van 12 tot 13.15 uur: een stand van zaken

  • De nieuwe versie van de LifeCity app is beschikbaar en de uitrol voor consulenten is gestart.  Wat betekent dit concreet?  - Joke De Wilde - Hogent 
  • Het leeraanbod digitale competenties in de kijker– Sam Brulez – SAM, steunpunt Mens en Samenleving 
  • Nieuwe mediawijze initiatieven en bouwen aan het medewerkersvertrouwen – Davy Nijs - Mediawijs 
  • PARKOUR: de pilootfase is gestart. Een stand van zaken – Hannelore Vandepitte – Opgroeien 
  • De toekomst van de netwerkmomenten Bandbreedte – Jouw mening telt 

> Schrijf je in via de knop opzij of helemaal onderaan.

 

Programma van 13.30 tot 15.30 uur

> Kies uit één van deze webinars of workshops. Schrijf hiervoor apart in via de linken hieronder.

Webinar: De nieuwe versie van de LifeCity-app om kinderen sterker te omringen Joke De Wilde - HOGENT 

Ik schrijf me in 

Op basis van de feedback van onze gebruikers ontwikkelden we een nieuwe versie van de LifeCity app: kom te weten welke aanpassingen gebeurden en waarom. We lichten ook toe op welke manier we kinderen via de LifeCity-app sterker omringen vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid. 

 

Workshop: Aan de slag met  Onlinehulp-apps.be, de wegwijzer naar apps en websites over welzijn en geestelijke gezondheid (Max 30 deelnemers, camera’s aanzetten is essentieel, de sessie wordt niet opgenomen)

 Ik schrijf me in 

 Ben je op zoek naar apps die je in jouw praktijk kan inzetten? Ben je benieuwd hoe andere praktijkwerkers hiermee aan de slag gaan? En welke apps zij gebruiken? Is dit voor jou en je organisatie het ideale moment om relevante apps te verzamelen en zaadjes te planten bij de collega’s? 

Schrijf je dan zeker in voor de workshop over werken met apps in de jeugdhulp! Er is veel ruimte voor uitwisseling dus de sessie wordt niet opgenomen.  

 

Workshop: Bouwen aan medewerkersvertrouwen. Voorbij de drempels om ook digitaal te begeleiden 

 Ik schrijf me in 

 Er zijn heel wat drempels die ervoor zorgen dat jeugdhulporganisaties té weinig en/of té onbeslagen op blended hulpverlening inzetten. Deze drempels liggen op verschillende niveaus: beleidsmatig, bij de hulpverlener, bij cliënten en hun netwerk. Ze werken zo in op het digitaal zelfvertrouwen van de organisatie en de individuele jeugdhulpprofessional.  

In deze workshop maak je kennis met instrumenten waarmee we deze drempels kunnen identificeren, gaan we daarmee aan de slag en brainstormen we over mogelijke oplossingen. Deze oplossingen worden het komende jaar verder uitgewerkt en aangeboden aan jeugdhulporganisaties. De workshop is deels gezamenlijk en deels in groepjes, volgens de niveaus binnen de blended hulpverlening. 

 De uitkomst van de workshop zal een aanzet zijn om enerzijds de drempels van online medewerkersvertrouwen beter te begrijpen en anderzijds input te verzamelen om het online medewerkersvertrouwen te verhogen. 

 

Over de organisator

Opgroeien bundelt de krachten om zo veel mogelijk kansen te creëren voor alle kinderen en jongeren en hun gezinnen die in Vlaanderen en Brussel opgroeien.
De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, tot het Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp en de aanpak van jongeren die delicten plegen. Het agentschap kiest expliciet voor een geïntegreerde, multi-expertise aanpak en de samenwerking met heel wat partners. Zo worden gezinnen maximaal ondersteund.

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
14/05/2024 12u00 - 15u30 Online via video

Organisator

Opgroeien

Datum

Binnenkort nieuwe data

Prijs

gratis

Locatie

Binnenkort nieuwe locaties
Vragen?
Neem dan contact op met:
Ook interessant