Video

Wat je moet weten over peuterpuberteit

Wat is het?

Filmpje uit de reeks " De eerste duizend dagen samen", gemaakt door Kind en Gezin.

In dit filmpje leggen experten Binu Singh, Amke Bailleul en An Oostra je uit wat in het hoofd en hart van een jong kind gebeurt tijdens de fase van de peuterpuberteit. Kind en Gezin-collega Nizio helpt ouders graag verder om op zoek te gaan naar mogelijke manieren om de leiding te nemen en toch in verbinding te blijven. 

  • Keuzes geven
  • De leiding nemen
  • In verbinding blijven

Waarom is het belangrijk

Er bestaan heel wat onrealistische verwachtingen over het ouderschap. Daarom geven enkele ‘echte’ ouders in deze mini-reportages een blik achter de schermen van hun gezinnen.  

In deze filmpjes wordt het accent gelegd op thema’s waar ouders het heel vaak over hebben in de eerste drie jaar. Binu Singh, kinderpsychiater, Amke Bailleul, speelconsulent, en An Oostra, kinderneurologe, vullen de getuigenissen aan met begrijpbare ‘evidence based’ informatie over de ontwikkeling van jonge kinderen.  

Hoe gebruiken

Deze filmpjes geven erkenning, herkenning en steun aan ouders in deze uitdagende en tegelijk ook bijzondere mooie eerste 1000 dagen van baby tot peuter. Ze kunnen ondersteunend zijn voor iedereen die met jonge gezinnen werkt.

Auteur

Kind en Gezin

Jaar van publicatie

2024
Ook interessant