Project

Zorgen voor mama

De Eén-reeks Zorgen voor mama volgt enkele mama's en hun gezin en geeft een inkijk in wat het betekent om met je gezin in armoede te leven. Kristel Verbeke gaat samen met coaches Claudia Di Viao en Joost Bonte het gesprek aan over leven in armoede met die gezinnen. Vraag jij je af: wat kan jij doen voor gezinnen in armoede? Dan vind je hier het antwoord.
Ga snel naar...

De verhalen van de mama's en hun gezinnen zorgen voor heel wat solidariteit bij kijkers die meeleven. Daarom zag deze pagina het licht: je vindt hier meer info als je iets wilt betekenen voor kansarme gezinnen, of als je vragen of hulp nodig hebt.

Wil jij iets betekenen?

Heb je naar Zorgen voor mama gekeken en vraag jij je af wat jij kan doen? Dat kan op verschillende manieren:

vrouw_geld_hand

Ik wil een gift doen aan het Kinderarmoedefonds

Doe een gift voor het Kinderarmoedefonds en help zo kinderen in armoede mee rkansen te bieden via talrijke initiatieven. 

Gift Kinderarmoedefonds
mock-up_website_huisvanhetkind

Ik wil lokale initiatieven ondersteunen

Ga naar een Huis van het Kind in je buurt en ontdek lokale initiatieven die gezinnen in armoede ondersteunen. Je vindt er onder meer lokale organisaties die speelgoed en kleding inzamelen. 

Naar Huizen van het Kind
hand-in-hand_vrijwilligerswerk

Ik wil vrijwilligerswerk doen in mijn buurt

Ga op zoek naar vrijwilligerswerk op en ondersteun kansarme gezinnen in je buurt.

Zoek vrijwilligerswerk in je buurt

Heb je vragen? Of heb je hulp nodig?

Je kan bij deze organisaties in je buurt terecht voor hulp:

in_gesprek_vrouw

Ga naar het Sociaal Huis of het CAW in je buurt

Het Sociaal Huis is het aanspreekpunt en informatieloket waar je met alle vragen over sociale dienstverlening terecht kan. Ook bij het CAW (Centrum Algemeen Welzijn) in je buurt kan je terecht.

Zoek via desocialekaart.be
huisvanhetkind_borgerhout

Ga naar het Huis van het Kind in je buurt

Het Huis van het Kind is een samenwerking van organisaties die je helpen met vragen en hulp over kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, ...

Naar Huizen van het Kind
teleonthaal_106

Met vragen of kleine en grote zorgen kan je terecht bij Tele-Onthaal voor een anoniem gesprek. 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Bel gratis het nummer 106.

Naar Tele-Onthaal

Meer weten over #kansrijkopgroeien?

De coaches van Zorgen voor mama geven gezinnen in armoede een extra duwtje in de rug, net als de gezinsondersteuners en sociaal werkers van Kind en Gezin.

Sociaal werker Nathalie Van Hulle lacht

Nathalie is net als Claudia een van de tientallen sociaal werkers van Kind en Gezin. Ze gaat dagelijks langs bij de meest kwetsbare gezinnen in haar buurt.

Ontdek Nathalie haar verhaal
Gezinsondersteuner Melissa in gesprek met moeder die baby vasthoudt
Wouter Van Vooren

Gezinsondersteuner Melissa Verbeek ondersteunt kwetsbare gezinnen. Ze groeide als kind zelf op in een kansarm gezin. Nu gebruikt ze die ervaringen als kracht.

Ontdek de getuigenis van Melissa

Onze partners

 

Lees meer over armoede op goedgezind.be voor meer interessante artikels en getuigenissen over armoede. 

Werk net als Claudia mee aan #kansrijkopgroeien

Elke dag ondersteunt Opgroeien duizenden kinderen, jongeren en hun gezinnen in de dienstverlening van Kind en Gezin of Jeugdhulp.

Andere projecten