Project

OverKop-huizen

Een OverKop-huis is een fijne plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ze ook terechtkunnen als ze willen babbelen over kleine of grote zorgen. Samen met jongeren gaan OverKop-medewerkers op zoek naar wat hen kan helpen. Zo willen we meer dan ooit aandacht hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren. Want het is oké om je even niet oké te voelen.
Ga snel naar...

Onmisbaar voor jongeren

Opgroeien zet vol overtuiging de schouders onder dit innovatieve project. We willen de kracht van de OverKop-huizen verduurzamen en roepen op om innovatief te denken en te ondernemen, los van de bestaande hokjes en reguliere structuren. Op die manier willen we straffe, laagdrempelige en onmisbare OverKop-huizen uitbouwen voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. Bij de beoordeling van de aanvragen willen we de dynamiek die OverKop vandaag uitstraalt en de aantrekkelijkheid van het concept voor jongeren, voldoende bewaken. We verwachten van de OverKop-huizen dat ze sterk inzetten op participatie met ruimte voor creativiteit en een eigentijdse invulling van activiteiten en preventie op maat van jongeren.

Vanuit Opgroeien kijken we uit naar alle voorstellen om OverKop verder te versterken en zo mee bij te dragen aan het recht op kansrijk opgroeien voor elke jongere in Vlaanderen en Brussel.

Visietekst

In de visietekst worden de belangrijkste principes binnen het project OverKop toegelicht.

Welke logo’s en huisstijl kan ik gebruiken?

  • Als erkend OverKop-huis van het Kind kan je de huisstijlgids gebruiken als leidraad voor een herkenbare branding en toepassen op jouw specifieke situatie. Een professional (drukkerij, grafisch vormgever ...) kan er mee aan de slag gaan.
  • Het logo is auteursrechtelijk beschermd. De naam 'OverKop' in combinatie met het logo mag enkel gebruikt worden door initiatieven die door Opgroeien zijn erkend als OverKop-huis. 

Vraag het aan team OverKop

Zetel OverKop, zetels en scherm in OverKop-huis

Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen.


 

Team OverKop
Andere projecten