Project

Buitenschoolse opvang en activiteiten

De Vlaamse overheid streeft naar een geïntegreerd aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) voor álle kinderen en gezinnen. Elke gemeente of stad heeft een uniek aanbod opvang en vrije tijd voor alle kinderen en gezinnen. Het lokaal bestuur heeft de regie in handen en stippelt met de verschillende partners een lokaal buitenschools beleid uit.
Ga snel naar...

Het inspiratiekader

Een diverse groep kinderen speelt buiten touwtrekken

Het inspiratiekader is een hulpmiddel voor lokale besturen en BOA-partners om te reflecteren over je lokaal BOA-beleid. Zo krijg je inspiratie met allerlei praktijkvoorbeelden om de kwaliteit van het lokale beleid, de samenwerking en het hele aanbod naar een hoger niveau te tillen.

Ontdek het inspiratiekader

Over BOA

Twee kinderen schrijven samen in een boek

De Vlaamse overheid streeft naar een geïntegreerd aanbod van buitenschoolse opvang en activiteiten (BOA) voor álle kinderen en gezinnen. Dat wil zeggen dat alle lokale spelers (Onderwijs, Welzijn, Cultuur, Jeugd en Sport …) zo goed mogelijk samenwerken. Het lokaal bestuur heeft de regie in handen en stippelt met de verschillende partners een lokaal buitenschools beleid uit.

Doelstellingen en ambities

BOA-partners

Twee kinderen spelen buiten in het bos met bladeren tijdens de herfst

Het BOA-decreet betekent een belangrijke ommezwaai voor zowel lokale besturen, buitenschoolse opvang, vrijetijdsaanbieders als scholen.  Lees wat het decreet BOA betekent voor iedere partner afzonderlijk.

Wat betekent BOA voor jou?

Samenwerking

Drie jongens eten een ijsje

Er wordt lokaal samengewerkt met de verschillende actoren in één lokaal samenwerkingsverband. Het lokaal bestuur, organisatoren buitenschoolse opvang, scholen, cultuur-, jeugd- en sportverenigingen, ouders, kinderen, … maken hier deel van uit. Lees meer over het samenwerkingsverband en andere manieren om rond BOA samen te werken. 

Hoe verloopt de samenwerking?

Nieuws

Diverse groep kinderen aan het kleuren in de opvang

Ontdek hier al het nieuws over BOA op een rijtje.

Bekijk de laatste nieuwsberichten
Andere projecten