Tieners die opgroeien in de jeugdhulp zoeken nieuwe begeleiders

06 juli 2022
campagnebeeld werken in de jeugdhulp
De zoektocht naar nieuw talent vormt voor heel wat jeugdhulporganisaties in Vlaanderen een stevige uitdaging. Een opvallende wervingscampagne van Opgroeien en Vlaams Minister Hilde Crevits om leefgroepbegeleiders aan te trekken, zet jongeren vol in de schijnwerpers. Dankzij een verouderingseffect blijven ze anoniem, en zijn ze tegelijk zélf het gezicht van de oproep.

De zoektocht naar nieuw talent vormt voor heel wat jeugdhulporganisaties in Vlaanderen een stevige uitdaging. Vooral voor begeleiders die in een leefgroep werken waar jongeren samenwonen, verloopt de zoektocht stroef. 

Opvallend onderdeel van de campagne is een straffe videospot, waarin jongeren aan het woord komen die zelf in een leefgroep wonen. Jongeren die opgroeien in de jeugdhulp, staan meestal onder toezicht van de jeugdrechter en mogen niet zomaar herkenbaar in beeld over hun situatie praten. Daarom wordt volop gebruik gemaakt van het verouderingseffect binnen Snapchat. 

De opvallende campagnespot leidt naar een jobplatform waar geïnteresseerden alle jobs in de jeugdhulp kunnen terugvinden.

Met werkenindejeugdhulp.be willen we pas afgestudeerden, maar ook mensen die hun carrière een nieuwe wending willen geven, een overzicht bieden van alle mogelijkheden.

 

“Waar jongeren ook opgevangen worden, of dat nu in een jeugdhulpvoorziening of gemeenschapsinstelling is, we willen hen omringen met begeleiders die voor hen écht het verschil betekenen.”
Niels Heselmans, woordvoerder Opgroeien
Niels Heselmans, Woordvoerder Opgroeien
Andere nieuwsberichten