Maak kennis met KOALA ‘Kinderopvang en ontmoeting creëren samen kansen’

22 september 2022
foto van groep ouders in gesprek
In Vlaanderen en Brussel zijn er 18 KOALA’s (Kind- en OuderActiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding)aan het werk. Zij zetten in op het vergroten van participatie van maatschappelijk kwetsbare gezinnen aan onze samenleving. Opgroeien zet hen graag in de kijker met een sterke documentaire over KOALA Heusden-Zolder.

Maak kennis met KOALA

KOALA (Kind- en OuderActiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding) is een unieke publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid en het Fonds Bernard, Gonda en Emily Vergnes, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. KOALA ging van start in 2018 en duurt 10 jaar

In Vlaanderen en Brussel zijn 18 KOALA’s aan het werk (Aalst, Antwerpen Hoboken, Beringen, Bilzen, Brussel Schaarbeek, Brussel Stad, Gent, Geraardsbergen, Hasselt, Heusden-Zolder, Ieper, Kortrijk, Leuven, Roeselare, Sint-Truiden, Tienen, Tongeren en Vilvoorde). Zij zetten in op het vergroten van participatie van maatschappelijk kwetsbare gezinnen aan onze samenleving. In de eerste plaats door kinderopvang toegankelijk te maken, de ontwikkeling van kinderen te stimuleren en ontmoetingsactiviteiten te organiseren voor ouders en kinderen. Maar ook door samen te werken met partners onderwijs, vrije tijd, werk, huisvesting, sociaal huis,… om zo meer kansen voor ouders en kinderen te creëren!

Om het vijfjarig bestaan van KOALA te vieren, zet Opgroeien hen graag in de kijker met een sterke documentaire over KOALA Heusden-Zolder (Een film van Opgroeien en VBJK. Productiehuis Deep Focus).

Andere nieuwsberichten