Campagne met artificiële intelligentie zet zindelijkheid in de kijker

20 maart 2023
zindelijkheid: schilderij met een kind op een potje
Op het potje gaan is voor elke peuter een belangrijke mijlpaal. Maar zindelijk worden loopt niet bij ieder kind even vlot. Kind en Gezin focust daarom nog meer op die ondersteuning op maat. Een opvallende campagne wil ouders ondersteunen bij het zindelijkheidsproces. Van Eyck, Rubens, Bruegel en van Dyck werden via artificiële intelligentie tot leven gewekt door Opgroeien.

Het is een uitdagende stap voor peuters én voor ouders: op het potje gaan en stap voor stap zindelijk worden. Elke peuter ontwikkelt anders, maar er zijn een aantal handige tips om die zindelijkheid te stimuleren.

Om ouders beter te ondersteunen, geeft Kind en Gezin tijdens het consultmoment waarop hun peuter 15 maanden is, informatie en een nieuwe brochure over zindelijkheid. Ook bij de volgende contactmomenten met Kind en Gezin komt zindelijkheid aan bod.

De zindelijkheidsbrochure wordt ook verspreid via het onderwijs. 70.000 ouders van peuters die vanaf volgend schooljaar instappen, krijgen de brochure de komende maanden mee.

Drie cruciale factoren om met zindelijkheid aan de slag te gaan:

  1. tijdig starten
  2. een goede samenwerking tussen ouders, grootouders en de opvang
  3. een kind altijd positief ondersteunen

Oude Meesters schieten peuters te hulp

zindelijkheid: schilderij met een kind op een potje

Niet alleen een nieuwe brochure, ook kunst zet het belang van die positieve ondersteuning bij zindelijkheid in de verf. Met artificiële intelligentie heeft Opgroeien nieuwe schilderijen gemaakt. Die lijken recht uit de ateliers van oude meesters Jan Van Eyck, Peter Paul Rubens, Pieter Bruegel en Antoon van Dyck te komen. De kunstwerken portretteren jonge kinderen die kennismaken met het potje.

Lees het persbericht

Meer weten?

De nieuwe brochure, handige filmpjes en tips over zindelijkheid vind je op kindengezin.be

Andere nieuwsberichten