Binnenkort openen acht nieuwe OverKop-huizen in Vlaanderen

19 april 2024
Acht nieuwe OverKop-huizen in Vlaanderen
Jongeren in Bilzen, Grimbergen, Eeklo, Izegem, Roeselare, Tielt, Tongeren en Zelzate kunnen binnenkort in een OverKop-huis terecht. OverKop is een plek voor jongeren tussen 12 en 25 jaar die iets, niets of veel aan hun hoofd hebben. Ze kunnen er deelnemen aan leuke activiteiten, maar kunnen er ook een beroep doen op therapeutische begeleiding. Vlaanderen telt intussen 69 OverKop-huizen, verspreid over verschillende steden en gemeenten.

Binnenkort telt Vlaanderen maar liefst 69 OverKop-huizen. In zo'n OverKop-huis kunnen jongeren terecht om om elkaar te ontmoeten en leuke activiteiten te doen, maar ze kunnen er ook babbelen over kleine of grote zorgen. Samen met jongeren gaan OverKop-medewerkers op zoek naar wat hen kan helpen. 

Met de steun van Opgroeien

overkop_huizen

De OverKop-huizen werden in 2016 opgericht naar aanleiding van Rode Neuzendag. Ze moesten het mentaal welzijn van jongeren versterken. Sinds 2020 zette het agentschap Opgroeien de schouders onder alle OverKop-huizen in Vlaanderen. Vanuit elk OverKop-huis wordt er samengewerkt met een netwerk van verschillende organisaties in de jeugdhulp, het jeugdwerk en de lokale besturen. 

Andere nieuwsberichten