Materialenpakket

Leidraad beleidsparticipatie

Wat is het?

Deze leidraad is het resultaat van een tweejarige participatieve denkoefening met cliënten(vertegenwoordigers) en cliëntenorganisaties, met ondersteuning van het Cliëntenforum en agentschap Opgroeien.

Waarom is het belangrijk

De leidraad is het resultaat van een gezamenlijke inspanning om concrete inzichten en kennis te vertalen naar een praktisch hulpmiddel. Dit traject benadrukt het belang van co-creatie in het beleidsvormingsproces, waarbij verschillende perspectieven en ervaringen worden geïntegreerd om beleid te informeren en te verbeteren.

Hoe gebruiken

Gedeelde ervaringen en uitdagingen van deelnemers met betrekking tot beleidsparticipatie binnen een vertegenwoordigingsmodel werden omgezet in een praktische tool. Deze tool, de leidraad is het resultaat van een tweejarige participatieve denkoefening met cliënten(vertegenwoordigers) en cliëntenorganisaties, met ondersteuning van het Cliëntenforum en agentschap Opgroeien., is ontwikkeld om op een participatieve en impactvolle manier aan de slag te gaan met ervaringskennis tijdens overleg aan de beleidstafel. 

Auteur

Cliëntenforum

Jaar van publicatie

2024

Thema's

Participatie
Ook interessant