Draaiboek

Mattieclick

Wat is het?

MattieClick is een methode waarmee de doelgroep heel eenvoudig kan inventariseren bij wie ze terecht kunnen. Familie, vrienden, maar ook kennissen en mensen aan wie ze niet zo snel zouden denken. In 5 stappen ontdekken ze wie ze om hulp kunnen vragen – van een middagje oppassen tot steun bij complexere zaken.

Waarom is het belangrijk

In je werk zie je veel jonge (aanstaande) moeders en hun partners. Sommigen van hen hebben het moeilijk: sinds er een kind is, is het leven best ingewikkeld geworden. Een kind hebben is niet alleen maar leuk, ontdekken ze. De stress van het ouderschap wordt hen te veel. Soms zitten ze bovendien met problemen rondom werk, huisvesting of geld. Je zou hen wel willen helpen, maar eigenlijk valt dit niet onder jouw werkzaamheden. Wat kun je doen?

In veel gevallen kan informele zorg een uitkomst zijn. De vrouwen en hun partners kunnen dan putten uit hun eigen netwerk. Daar zijn mensen die ze net dat cruciale steuntje in de rug geven, waardoor het allemaal wat gemakkelijker wordt. Maar voor veel van deze ouders is het niet zo simpel. Ze hebben namelijk niet duidelijk in beeld wie ze om hulp kunnen vragen.

Auteur

Angelique van Dam

Jaar van publicatie

2023
Ook interessant