Draaiboek

Backup

Wat is het?

BackUp is een mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten. De app bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders, kan je met BackUp aan de slag gaan.

Waarom is het belangrijk

De app is bedoeld om snel bij de hand te zijn en op die manier snel steun te kunnen bieden op moeilijke momenten. Bovendien geeft de app toegang tot belangrijke contacten en hulplijnen en geeft BackUp zicht op hoopvolle elementen wanneer je deze zelf niet meer kan zien.

Hoe gebruiken

 

De app kan zowel zelfstandig gebruikt worden als samen met een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener. Je kan de app het best invullen op een moment dat je niet in crisis bent, zo heb je het beste zicht op wat jouw signalen zijn, wat kan helpen, ...

BackUp is geen vervanging van professionele hulpverlening. Indien je aan zelfmoord denkt, raden we je sterk aan om contact op te nemen met een professionele hulpverlener. Een gesprek met de huisarts kan een eerste stap zijn.

Je kan BackUp gratis downloaden in de app stores van Android en iOS.

Auteur

Zelfmoord1813

Jaar van publicatie

2023
Ook interessant