Boek

Van emoji's tot sexting. Over opvoeden in een medianest

Wat is het?

In dit boek bundelden we veelgestelde vragen van ouders over mediaopvoeding. We geven een antwoord op deze vragen aan de hand van getuigenissen van ouders, inzichten van experts en handige tips en tricks. Zonder te zeggen hoe het moet, wel hoe het kan.

Waarom is het belangrijk

Oud. Wellicht is het precies hoe je je voelt als je zoon aan z’n vijfde Fortnite-battle van de avond begint. Wanneer je dochter nog maar eens een selfie op Instagram zet. Of als je merkt dat je driejarige kleuter sneller weg is met de tablet dan jij. Oud, en ja, misschien ook een héél klein beetje bezorgd. Is al dat gamen wel gezond? Zitten er geen creeps naar de foto’s van je tienerdochter te staren? Hoort die kleuter van jou eigenlijk niet buiten te spelen? Zucht. Alsof je nog niet genoeg aan je hoofd hebt. Het zijn vragen die heel wat ouders zich dagelijks stellen. Ja, dagelijks, want voor een pasklaar antwoord blijven ze maar al te vaak op hun honger zitten. Wat in het ene gezin not done is, is in het andere soms de beste oplossing.

Hoe gebruiken

Een handige leidraad om je eigen mening te vormen over de manier waarop je jouw kind mediawijs wil maken. Met ervaringen en verhalen van ouders en inzichten van experts en onderzoekers.

Auteur

Mediawijs

Jaar van publicatie

2019

Thema's

Mediaopvoeding

Cover

Cover boek Mediawijs Van emoji's tot sexting
Ook interessant