Boek

Ouders in nesten

Wat is het?

Opvoeden. Iedereen doet het. Soms bewust, soms onbewust. Soms is het leuk in ons nest, soms wat minder en soms hebben we het gehad. Even later lijkt het opnieuw best wel ok en soms wordt even later een flinke tijd later. Soms verandert onzeker zijn in bezorgd zijn.
Alle ouders zorgen op hun eigen best mogelijke manier voor hun kind. Soms willen ze dat kind graag even uit het nest hangen, soms is het moeilijk in het nest te houden of lijkt het het nest niet (meer) te vinden.

Op momenten van ongerustheid willen we ons nest het liefst omsluiten, zodat iedereen binnen blijft, dicht bij ons. Of is het beter om een kind toch eens te laten uitvliegen?

We hebben ondertussen allemaal genoeg ervaring om te weten dat de oplossing niet bestaat. Het zou dan ook onrespectvol zijn t.o.v. iedereen die met opvoeding bezig is om te pretenderen dat we in dit boek de ultieme handleiding aanreiken. Wat je in dit uiterst praktische boek wel kan vinden, zijn handvaten om in de door jou gewenste richting te blijven vliegen, een richting waarin jij je als ouder voldoende comfortabel en gerust bij voelt.

  • Hoe kunnen we (blijven) bouwen aan een veilig en warm nest ?
  • Hoe kunnen we begrenzen met zorg voor onze goede relatie ?
  • Hoe kunnen we de ouder zijn die we willen zijn ?
  • Hoe kunnen we ons kind uitnodigen om verantwoordelijkheid te nemen en eigen oplossingen te bedenken ?
  • Hoe kunnen we dit samen doen, niet alleen ?

Auteur

Sven Bussens

Jaar van publicatie

2019

Cover

cover-ouders-in-nesten
Ook interessant