Ouderlijke stress

Interessante websites ouderlijke stress

Ontdek hier websites met meer informatie, handvaten en hulp over en bij stress

Stress aanpakken

  • Geluksdriehoek is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Je gelukkig voelen, wat is dat precies? Je ontdekt het in de geluksdriehoek. Op deze website vind je inspiratie over hoe je hier zelf mee aan de slag kunt. Met tips, oefeningen, filmpjes en verhalen van (bekende) Vlamingen
  • De Rustbox helpt kinderen, jongeren en hun begeleiders om 'rustig' te blijven of te worden. Met de tool reguleer je het stressniveau en verlaag je de spanningsopbouw bij kind, jongere en begeleider. 
  • Evalueer aan de hand van deze wetenschappelijke zelftests, ontwikkeld door Ouders onder hoogspanning welke plaats stress inneemt bij jou en binnen je gezin.

Stress en onze hersenen

  • Hoe ontwikkelt het brein zich? Hoe reageert het brein op stressvolle of onveilige situaties in het leven van kinderen en volwassenen? Wat kun je als jongere doen om te werken aan een veerkrachtig brein of om je brein te helpen herstellen van stressvolle gebeurtenissen? En wat kun je als ouder doen om je eigen brein en dat van je kind(eren) gezond en veerkrachtig te houden? De antwoorden op deze vragen krijg je in de Breinbijsluiter.
  • Op de website van het Alberta Family Welness Initiative vind je heel wat informatie en duidelijke video's over de ontwikkeling van het brein en de relatie met mentale gezondheid.

Ondersteuning voor ouders

  • De Gezonde Generatie is een Nederlands platform, waar ouders informatie en ondersteuning vinden over de eerste duizend dagen, met de insteek: ouderschap is mooi en pittig, je hoeft het niet alleen te doen!