Armoedebestrijding

Nog meer interessante websites

Ontdek interessante websites met heel wat informatie over kinderarmoede.

Kleine Kinderen Grote Kansen

De site 'Kleine Kinderen Grote Kansen' is bedoeld voor professionals die werken met kinderen van 2 tot 12 jaar oud. De site biedt voor deze doelgroep hefbomen en inspiratie aan om met kinderarmoede en kansarmoede om te gaan.

Exit Kinderarmoede

Onder het motto 'Exit kinderarmoede' wil De Ambrassade (de ondersteunings- en netwerkorganisatie voor het jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel) het jeugdwerk positioneren binnen het thema (kinder)armoede. 

Klasse

Klasse maakte voor zijn website een pagina over kansarmoede, bedoeld om scholen en leraren te helpen om kansarme leerlingen te ontdekken én erkennen op school. Ze bevat verhalen, duiding, tips, experten aan het woord.

Kenniscentrum Kinderrechten

Nadenken over kinderarmoede impliceert automatisch nadenken over kinderrechten.

Het Kenniscentrum Kinderrechten

  • inspireert zowel praktijk, beleid als onderzoek om te vertrekken vanuit een kinderrechtenreflex.
  • biedt praktijkmedewerkers concrete handelingskaders en instrumenten om kinderrechten te realiseren in hun dagelijkse praktijk.
  • werkt samen met onderzoekers om hun kennis en inzichten te verspreiden naar diverse contexten.
  • inspireert beleidsmakers om bij het vormgeven van beleid te vertrekken vanuit kennis over kinderrechten.

CEBUD

CEBUD is het Centrum voor budgetadvies en -onderzoek. Als onderzoeksgroep zijn ze verbonden met de opleiding Sociaal Werk van de Thomas More-hogeschool.

​Ze bouwden de voorbije jaren een unieke expertise op in praktijkgericht onderzoek naar en het gebruik van referentiebudgetten voor maatschappelijke participatie. Daarnaast zetten ze in hun projecten sterk in op twee andere thema's.

In het thema Armoede richten ze de blik op de vraag hoe de maatschappelijke participatie van kwetsbare doelgroepen kan worden bevorderd.

In het thema Geld en Gedrag bestuderen ze hoe men kan komen tot een effectieve budget- en schuldhulpverlening en hoe de veerkracht van consumenten kan worden aangescherpt.