Webinar

Webinar: praten over middelengebruik, gamen en gokken

Wat is het?

Als jeugdhulpverlener maak je je wel eens zorgen over het middelengebruik, gamen of gokken van jongeren. Je wil dit dan met hen bespreken, maar ze staan daar niet altijd voor open. Zelf zien ze hun gebruik meestal niet als een probleem. De bezorgdheid komt vooral van de omgeving. Hoe ga je dan met jongeren in gesprek? Dat kan een hele uitdaging zijn. De webinar van VAD wil hiervoor inspiratie bieden. 

Wat zal je leren?

Tijdens de webinar willen we jeugdhulpverleners inspireren om met jongeren in gesprek te gaan over middelengebruik, gamen en gokken. We maken daarbij gebruik van ‘Praten over middelengebruik, gamen en gokken. Inspiratiebox voor jeugdhulpverleners’

 

Het programma

We lichten de basiskaders toe die in de inspiratiebox aan bod komen en nemen je mee doorheen de gespreksmethodieken. Rode draad zijn de verschillende stappen in een begeleidingsproces. 

Over de organisator

Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) biedt betrouwbaar en onafhankelijk advies en materialen over alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
11/06/2024 10u30 - 12u00 Online via video

Organisator

Opgroeien

Datum

Binnenkort nieuwe data

Prijs

Gratis

Locatie

Binnenkort nieuwe locaties
Ook interessant