Opleiding

Training beeldbellen - reeks 3 van 2024

Wat is het?

Beeldbellen met jongeren en gezinnen, sinds corona lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe laat je beeldbelgesprekken kwalitatief en zonder al te veel stress verlopen? Hoe kies je een applicatie die voldoet aan alle veiligheids- en privacy-voorwaarden? En waar zit nu precies die meerwaarde voor jongeren, gezinnen en voor jezelf als hulpverlener? 

Wat zal je leren?

Tijdens deze online training gaan we stap voor stap aan de slag met beeldbellen. Je maakt kennis met de beeldbelmethodiek, je wordt geïnspireerd door tools die je tijdens het beeldbellen kan inzetten en je leert beeldbellen inzetten in je begeleidingen en op maat van je doelgroep.

Het programma

  • Visie en positie op beeldbellen 
  • Meerwaarde in jouw praktijk 
  • Randvoorwaarden van beeldbellen 
  • Beeldbellen in stappen 
  • Specifieke situaties vanuit de eigen praktijk 
  • Praktijkoefeningen 

Praktisch en inschrijven

Deze reeks bestaat uit twee dagdelen, telkens van 9u30 tot 12 uur. Opleidingen vinden online plaats. De Zoom-link om te kunnen deelnemen, wordt een week vooraf bezorgd. Max. 20 deelnemers per reeks.  

De opleiding richt zich tot alle professionelen die werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen rond welzijn. De kostprijs wordt gedragen door het project Bandbreedte.

Voor inhoudelijke of praktische informatie kan je terecht bij bandbreedte@opgroeien.be.

Indien niet voldoende inschrijvingen (10 personen) 14 dagen voor de startdatum wordt de opleiding geannuleerd.

Meer weten? 

Lees het nieuwsbericht met vier afspraken voordat je gaat beeldbellen.

Over de organisator

Opgroeien bundelt de krachten om zo veel mogelijk kansen te creëren voor alle kinderen en jongeren en hun gezinnen die in Vlaanderen en Brussel opgroeien.
De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, tot het Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp en de aanpak van jongeren die delicten plegen. Het agentschap kiest expliciet voor een geïntegreerde, multi-expertise aanpak en de samenwerking met heel wat partners. Zo worden gezinnen maximaal ondersteund.

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
Volgende datum
03/10/2024
9u00 - 12u30 Online via video
17/10/2024 9u00 - 12u30 Online via video

Organisator

Opgroeien

Datum

03/10/2024 9u00 - 12u30

Prijs

Gratis

Locatie

Online via video
Vragen?
Neem dan contact op met:
Ook interessant