Webinar

Inzetten van onlinehulp-apps

Wat is het?

Wist je dat er veel apps en websites bestaan over het welzijn en de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren? Op de App Store of Google Play vind je meteen een lange lijst. Maar welke apps kan je veilig gebruiken met de kinderen, jongeren en gezinnen met wie je werkt?

Wat zal je leren?

Welke websites zijn toegankelijk en gebruiksvriendelijk genoeg zodat jij en de jongere er hun weg op vinden? Welke apps zijn genoeg onderbouwd en betrouwbaar? Welke websites zijn helder zodat ook de kinderen en jongeren begrijpen wat er staat?

Onlinehulp-apps.be doet het werk voor jou. Een team van experten screent apps en websites, maakt er een overzichtelijke beschrijving van en bundelt ze op één plek.

Benieuwd hoe je aan de slag gaat met deze site? Nieuwsgierig hoe je apps en websites ook in de praktijk gebruikt tijdens je gesprekken en ernaast? Kom dan naar deze workshop.

Het programma

  • Wat zijn belangrijke criteria om apps en websites te beoordelen?
  • Hoe vind je je weg op onlinehulp-apps.be?
  • Wanneer kan je zo'n app of website het beste gebruiken?
  • Hoe motiveer je kinderen en jongeren om een app te (blijven) gebruiken?
  • Hoe kan je het gebruik van onlinehulp-apps.be inbedden in je werking?
  • Aan de slag met onlinehulp-apps.be aan de hand van (eigen) casussen.

Praktisch en inschrijven

Een halve dag, telkens van 9.30 tot 13 uur. Maximum 20 deelnemers per workshop. 

De opleiding richt zich tot alle professionelen die werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen rond welzijn. De kostprijs wordt gedragen door het project Bandbreedte. 

Voor inhoudelijke of praktische informatie kan je terecht bij bandbreedte@opgroeien.be.

Over de organisator

Opgroeien bundelt de krachten om zo veel mogelijk kansen te creëren voor alle kinderen en jongeren en hun gezinnen die in Vlaanderen en Brussel opgroeien.
De dienstverlening gaat van preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang, tot het Groeipakket, pleegzorg, adoptie, jeugdhulp en de aanpak van jongeren die delicten plegen. Het agentschap kiest expliciet voor een geïntegreerde, multi-expertise aanpak en de samenwerking met heel wat partners. Zo worden gezinnen maximaal ondersteund.

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
Volgende datum
05/11/2024
9u30 - 13u00 Online via video

Organisator

Opgroeien

Datum

05/11/2024 9u30 - 13u00

Prijs

Gratis

Locatie

Online via video
Ook interessant