E-learning

Hoe reageer ik op verontrustende berichten op sociale media?

Wat is het?

Ben je bezorgd om iemand door iets wat die gezegd of gedeeld heeft op sociale media? Wil je weten hoe je volgers met hulpvragen online kan helpen? Maak je je zorgen over de impact van schokkende online (zelfmoord)beelden op iemand uit jouw omgeving? Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je kan omgaan met verontrustende online inhoud, beelden of hulpvragen over zelfmoord.

Wat zal je leren?

De meeste mensen die overlijden door zelfdoding geven vooraf signalen, dit gebeurt ook online en op sociale media. Hiermee trekken ze aan de alarmbel, neem deze signalen dus altijd ernstig. Ingaan op deze signalen of deze melden, de zelfdodingsgedachten bespreken en verwijzen naar hulp is van groot belang.

Het programma

Het CPZ (Centrum ter Preventie van Zelfdoding) ontwikkelde een e-learning die je leert om gepast te reageren op verontrustende berichten of beelden op sociale media. De e-learning bestaat uit vier delen: een korte quiz en drie leermodules.

Over de organisator

VLESP, het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, is partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding. Je kan bij VLESP terecht voor informatie en advies omtrent de preventie en postventie van zelfdoding.

Organisator

Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

Prijs

Gratis

Locatie

Online
Ook interessant