Webinar

Genderzoektocht en in gesprek gaan over LGBTQ

Wat is het?

De Gezinsbond organiseert in maart 3 gratis webinars over de genderzoektocht en hoe je LGBTQ+ bespreekbaar maakt in jouw gezin.

 

Wat zal je leren?

Wie je bent en op wie je valt, is een zoektocht voor veel kinderen en jongeren. Het gezin speelt hierin een cruciale rol.

Wie of wat is (trans)gender? Wat is het verschil tussen genderidentiteit, genderexpressie, geslacht en seksuele/romantische oriëntatie? Wat kan een genderzoektocht of transitie inhouden? Welke uitdagingen stellen zich? Hoe of door wie worden gezinnen ondersteund in dit proces?

Via het webinar ‘Open en sensitief gesprek in het gezin rond identiteit, relaties en seksualiteit’ willen we je inspireren om de eerste stappen te zetten richting een open en sensitief gesprek over identiteit, seksualiteit en LGBTQ+ met jouw gezinsleden.

Het programma

Webinar: Grote Gendershow

Wat is gender? Wat is de invloed van genderstereotypen? Hoe denken we over mannelijkheid en vrouwelijkheid vandaag? En wat kan en moet beter? Je komt het allemaal te weten in deze digitale versie van onze vorming gender voor beginners!
De Grote Gendershow werd gemaakt door RoSa vzw.

Webinar: Wat betekent een genderzoektocht voor mij en mijn gezin? 

In dit webinar krijg je een inleiding op het transgenderthema en gaan we dieper in op de begeleiding en zorg voor gendervariante kinderen / trans personen en hun gezin.

Webinar: Open en sensitief gesprek over ‘LGBTQ+’ in het gezin.

Dit webinar inspireert en begeleidt je om de eerste stappen te zetten richting een open en sensitief gesprek. We reiken een bruikbare communicatietool aan die bijdraagt aan een open kijk op genderidentiteit en seksuele voorkeur voor elk gezinslid, ook als deze holebi of transgender is.

Over de organisator

De Gezinsbond brengt gezinnen samen, versterkt hen en komt op voor een gezins- en kindvriendelijke samenleving. Gezinsbond biedt gezinnen advies, voordelen en activiteiten. 

Organisator

Gezinsbond

Prijs

Gratis

Locatie

Online

Thema

Genderbewust opvoeden
Vragen?
Neem dan contact op met:
Ook interessant