E-learning

Eerste Hulp bij Emoties van Tieners

Wat is het?

EXPOO ontwikkelde i.s.m. Elien Mabbe (Universiteit Gent) een reeks modules ‘Eerste Hulp bij Emoties. Hoe kunnen ouders tieners helpen om met emoties om te gaan.’ De principes van de Zelf-Determinatie theorie, een motivatietheorie, vormen het kader voor deze reeks. Deze theorie werkt vanuit drie universele psychologische basisbehoeftes: de behoefte aan autonomie, competentie en verbondenheid. Indien deze basisbehoeften vervuld zijn, heeft dit positieve gevolgen voor de ontwikkeling en het welzijn van tieners. De inhoud werd ook verwerkt in een platform met online modules over hoe om te gaan met emoties van tieners.

Wat zal je leren?

Tieners belanden vaak in een emotionele achtbaan in de fase van kind naar volwassene. Als ouder kun je deze soms heftige emoties verwarrend vinden. Met behulp van deze modules krijg je meer inzicht in de emotionele ontwikkeling van kinderen op de drempel naar de adolescentie. 

Je leert welke basishouding je best aanneemt tegenover de gevoelens van je tiener en er worden concrete tips en handvaten aangereikt waar je direct mee aan de slag kan.

Het programma

Bekijk de video

Over de organisator

EXPOO is het Expertisecentrum Opvoeden en Opgroeien van het agentschap Opgroeien. Je kunt bij EXPOO terecht voor actuele, betrouwbare, kwaliteitsvolle en toegankelijke informatie en kennis. 

Organisator

EXPOO

Prijs

gratis

Locatie

Online
Ook interessant