Ontdek in vijf boeiende e-learnings hoe je met richtlijnen en praktische tools je diagnostische vaardigheden kunt versterken. De e-learnings zijn gratis en richten zich op iedereen die meer te weten wilt komen over kwaliteitsvolle diagnostiek.
Inleiding Algemene Intersectorale Richtlijn Diagnostiek
De AIRD is ontstaan vanuit een duidelijke behoefte in de praktijk: het verduidelijken van de visie op kwaliteitsvolle diagnostiek en het bieden van een krachtig en breed inzetbaar kwaliteitskader. De richtlijn biedt concrete handvaten aan professionals uit diverse sectoren die aan de slag gaan met breed uiteenlopende hulpvragen.
In deze e-learning nemen we je mee naar de kern van de richtlijn. Je krijgt een theoretisch overzicht van en inzicht in de principes die aan de basis liggen van de richtlijn. We gaan dieper in op het idiografisch kader, het vormen van een integratief beeld, participatie van de cliënt en de context ... en nog veel meer! Dit helpt je niet alleen om de richtlijn beter te begrijpen, maar ook om deze toe te passen in jouw dagelijkse praktijk.
Casusformulering
Deze e-learning bestaat uit verschillende modules waarin dieper wordt ingaan op wat casusformulering precies is en hoe je deze methodiek kan toepassen in de praktijk. Daarbij staat het 5 i-model centraal: vijf richtinggevende principes die helpen om op een kwaliteitsvolle manier casusformulering vorm te geven.
Idiografisch kader (unieke cliënt in een unieke context)
Vanuit het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek wordt de kwaliteit van diagnostiek benaderd aan de hand van zeven pijlers. Eén daarvan is het gegeven dat er bij kwaliteitsvolle diagnostiek aandacht is voor de unieke cliënt in een unieke context, ook wel idiografisch kader genoemd. In deze module gaan we dieper in op deze pijler.
Participatie
Vanuit het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek wordt de kwaliteit van diagnostiek benaderd aan de hand van zeven pijlers. Deze e-learning gaat verder in op participatie als één van de pijlers van kwaliteitsvolle diagnostiek.
Kwaliteitsvolle instrumenten en methodieken
Vanuit het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek vzw wordt de kwaliteit van diagnostiek benaderd aan de hand van zeven pijlers. Eén daarvan is het gegeven dat kwaliteitsvolle diagnostiek gebaseerd is op het gebruik van kwaliteitsvolle methodieken en instrumenten. In deze module gaan we dieper in op deze pijler.
Het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek (KCD) is een vzw opgericht om de kwaliteit van diagnostiek in Vlaanderen te versterken. Ze informeren, sensibiliseren en bouwen bruggen tussen onderzoek, beleid en praktijk.