Opleiding

Opleiding mediacoach

Wat is het?

Een mediacoach is een coach, aanspreekpunt en inspirator voor alles rond mediawijsheid in een organisatie. Een mediacoach bewijst zijn nut op school, in de bib of in de bijzondere jeugdzorg, maar ook in elke organisatie die een digitaal duwtje kan gebruiken. In 2023 is er een traject 'digitale inclusiecoach', met focus op visie en beleid rond digitale geletterdheid, mediawijsheid en digitale inclusie. Mediawijs organiseert deze opleidingen.

Wat zal je leren?

Deze opleiding richt zich op professionelen die hun organisatie een versnelling hoger willen laten schakelen op vlak van digitale media en mediawijsheid. Door trajecten aan te bieden in verschillende sectoren stimuleren we samenwerking en uitwisseling van inspirerende invalshoeken.

Kan je minstens 1 van onderstaande zaken afvinken? Dan kan je organisatie wel een Mediacoach gebruiken!

  • Digitale media en mediawijsheid vormen op dit moment nog geen belangrijk onderdeel van jullie werking.
  • Je merkt dat collega’s er wel voor openstaan om media(wijsheid) meer te integreren binnen jullie organisatie, maar niet weten waar te beginnen. 
  • Jullie hebben een concreet mediaproject voor ogen en zijn op zoek naar een praktische leidraad om dat aan te pakken.

Het programma

  • Online leren
  • Van online naar real life
  • De praktijk

Over de organisator

Mediawijs is het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid van de Vlaamse overheid en imec vzw. Mediawijs helpt de inwoners van Vlaanderen en Brussel om digitale technologie en media actief, creatief, kritisch en bewust te gebruiken en begrijpen om deel te nemen aan onze maatschappij.

Organisator

Mediawijs

Prijs

Afhankelijk van de opleiding

Locatie

Online
Ook interessant