Opleiding

Basismodule: Nieuwe autoriteit & Geweldloos verzet

Wat is het?

Een 5-daagse opleiding met aandacht voor: mindset, techniek, kracht, samenwerken, noden en behoeften, verandering, de gewenste situatie, hoop en vooruitgang.

Voor iedereen die werkt met ouders, jongeren en of hun netwerk. Ook ouders zijn welkom. We hebben ondertussen kwalitatieve ervaringen met heterogene groepen: onderwijs, hulpverlening, jeugdwerk, ouders, zorg... Welkom!

Vanuit deze diversiteit en samenwerking worden nog meer mogelijkheden zichtbaar.

Wat zal je leren?

Deze basismodule is geïnspireerd op de principes en ideëen van Haim Omer, Idan Amiel, Peter Jakob, Steve de Shazer, Insoo Kimberg, Dan Siegel en achtergronden en (praktijk)ervaringen van de opleider Sven Bussens. Een 'wij verhaal' gericht op samenwerken en gericht op de noden van het kind/de jongere én de opvoedingsfiguren. Gericht op verbinden en (her)verbinden.

Met dit model denken we ook 'out-of-the-box'. Nieuwe uitdagingen en nieuwe vragen binnen ons werkveld nodigen ons uit om nieuwe mogelijkheden, tools en antwoorden te construeren.

We voorzien dan ook voldoende tijd om stil te staan bij deze 'andere' manier van denken en kijken. We nemen de tijd voor reflectie, casuïstiek, uitproberen en mogelijke vertalingen naar de specifieke context van de deelnemers. Dit model kan niet zomaar en zonder meer geïmplementeerd worden bij elke doelgroep. We vinden het belangrijk om eventuele implementatie en vertalingen met zorg en vanuit gedeelde expertise te doen.

We beschouwen het model van de Nieuwe autoriteit en Geweldloos verzet als een mogelijkheid om wat we reeds doen (en nog zullen doen) uit te breiden en aan te vullen. Dit model is compatibel met andere modellen die focussen op mogelijkheden en krachten om samen een gewenste verandering te realiseren.

We besteden in deze basismodule ook aandacht aan de compatibiliteit met andere concepten: o.a. contextuele, systemische, narratieve, mentaliserende, hechtingsgeoriënteerde, ... en in het bijzonder oplossingsgeoriënteerde modellen. Er is ook aandacht voor inzichten vanuit de neurologie en hoe we deze nuttig kunnen maken in concrete technieken. 

Het Oplossingsgerichte model en het model van de Nieuwe Autoriteit vormen samen een krachtig duo met een uitgesproken pallet aan mogelijkheden. Vanuit het oplossingsgerichte denkkader kunnen we processen die zich richten op samenwerken en (her)verbinden (opnieuw) ingang laten vinden.

In deze opleiding kan je een stevig, bruikbaar kader en concrete, inzetbare technieken verwachten. We voorzien ruimte om de technieken eigen te maken en aan te passen aan de eigen specifieke context.

Het programma

De basismodule voorziet theoretische achtergrond, praktische toepassingen en vertalingen naar de eigen context vanuit de mindset van de hedendaagse autoriteit en concrete technieken van geweldloos verzet.

Over de organisator

Centrum voor ontwikkeling, opleiding, intervisie en consult voor zorg, hulpverlening, gezinnen en onderwijs.

Organisator

Kracht Collectief

Prijs

€653

Locatie

Online
Ook interessant