E-learning

Think Life

Wat is het?

Think life is een anonieme en online zelfhulpcursus voor iedereen die aan zelfdoding denkt. ​Think life kan zelfstandig en op eigen tempo doorlopen worden.

De online zelfhulpcursus Think Life is een tool die wetenschappelijk onderzocht werd door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP). Think Life heeft als doel mensen beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten. De cursus werd oorspronkelijk ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is vanuit VLESP aangepast voor gebruik in Vlaanderen.

Wat zal je leren?

Uit de studie van VLESP blijkt dat mensen die de online cursus hebben gevolgd minder vaak aan zelfmoord denken. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat Think Life een positieve invloed heeft op depressieve klachten, hopeloosheid, piekeren en angst.

Het programma

  • Think Life is opgebouwd uit zes stappen. Elke stap is opgedeeld in een stuk theorie, een weekopdracht en een aantal oefeningen. Je kan zelf bepalen welke oefeningen voor jou helpend zijn.
  • Je kan de cursus in eigen tempo doorlopen. 
  • Think Life is gebaseerd op doeltreffende psychotherapeutische technieken zoals cognitieve gedrags-,problem-solving, dialectische gedrags- en mindfulness-based cognitieve therapie.

Over de organisator

VLESP, het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, is partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding. Je kan bij VLESP terecht voor informatie en advies omtrent de preventie en postventie van zelfdoding.

Organisator

Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

Prijs

Gratis

Locatie

Online
Ook interessant