Opleiding

Mediacoach Jeugdhulp

Wat is het?

De opleiding is er voor professionals in de jeugdhulpsector en het buitengewoon onderwijs. Een Mediacoach verdiept zich in de digitale en mediawijze wereld. Met jouw brede kennis ben je aanspreekpunt en coach voor collega’s voor alles wat betreft digitale media en mediawijsheid in jouw organisatie.

Wat zal je leren?

  • Online leren: aan de hand van een online leeromgeving wordt je steeds, op eigen tempo, klaargestoomd voor de volgende sessie. Geen saaie handboeken maar filmpjes van experts, achtergrondinfo, kennistesten, portfolio’s,...
  • Live sessies: Tijdens de face-to-face sessies gaan we dieper in op de theorie en is er plaats voor vragen, praktijkvoorbeelden en tools.
  • Uitwerking van je eigen project: Iedere mediacoach in spe werkt een eigen project uit waarmee je een tastbaar resultaat teweegbrengt in je organisatie. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid en kan ook ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.
  • Een levenslang netwerk: de opleiding is een ideale mogelijkheid om je netwerk uit te breiden waar je nog voor jaren op kan rekenen voor tips en tricks.

Als je het traject hebt doorlopen dan...

  • ... heb je binnen je organisatie de expertise om collega’s te ondersteunen bij het inzetten van digitale media.
  • ... ken je verschillende strategieën om collega’s te motiveren om digitale media in te zetten.
  • ... ben je aanspreekpunt voor alle vragen betreft (sociale) media en mediawijsheid. Je hebt een antwoord klaar, of weet waar je het kan vinden.
  • ...ben je een inspirator voor je collega’s met concrete tips en ideeën.

Het programma

De startdag vindt plaats op 14 september 2023 in Brussel. 

Nadien zijn er doorheen het schooljaar 2023-2024 een aantal vormingsdagen in Antwerpen of Leuven. De afsluitsessie is gepland op 6 juni 2024, ook in Brussel. 

Het volledige programma vind je op de website van Mediawijs.

Deze opleiding is een initiatief in samenwerking met Link in de Kabel en onderdeel van het project Bandbreedte gecoördineerd door Opgroeien.

Over de organisator

Mediawijs is het Vlaamse Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid van de Vlaamse overheid en imec vzw. Mediawijs helpt de inwoners van Vlaanderen en Brussel om digitale technologie en media actief, creatief, kritisch en bewust te gebruiken en begrijpen om deel te nemen aan onze maatschappij.

Alle Beschikbare sessies

Datum Tijdstip Locatie
14/09/2023 - 06/06/2024 9u00 - 16u00 Nog te bepalen

Organisator

Mediawijs

Datum

Binnenkort nieuwe data

Prijs

Gratis

Locatie

Binnenkort nieuwe locaties
Ook interessant