Zelfstandig consultatiebureau-arts Kind en Gezin

Consultatiebureau-arts Kind en Gezin
Diploma
Master diploma
Contract
Bepaalde duur
Type contract
Deeltijds
Permanente vacature
 

In het kort

Kind en Gezin is continu op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste artsen om de werking van de consultatiebureaus in heel Vlaanderen en Brussel te versterken.

Jobinhoud

Consultatiebureau-artsen zijn zelfstandige artsen die opdrachten aannemen voor Kind en Gezin. Als CB-arts voer je ons medisch preventieve programma uit en kom je in contact met heel wat jonge kinderen en gezinnen in een aangename omgeving. Bovendien krijg je ook heel wat interessante opleidingsmogelijkheden over onder meer de ontwikkeling van jonge kinderen.

Je oefent de functie uit als hoofdactiviteit of als aanvulling op andere activiteiten zoals een job in een huisartsenpraktijk. Consultatiemomenten bij Kind en Gezin zijn vlot en flexibel in te plannen in je agenda.

Als consultatiebureau-arts maak je deel uit van het consultatiebureauteam en werk je als zelfstandige arts nauw samen met het lokale team van Kind en Gezin. Zo geef je mee vorm aan het lokale, multidisciplinaire aanbod.

Zo word je een CB-arts

Om als consultatiebureau-arts aan de slag te gaan, heb je een erkenning van Opgroeien nodig. Iedere arts die dat wil, kan die erkenning eenvoudig aanvragen via kindengezin.be.
 

Nuttige info voor onze toekomstige CB-artsen

Profiel

Wil je weten of werken als consultatiebureau-arts iets voor jou is? Bekijk dan ons online startpakket en krijg een goed beeld van wat de job precies inhoudt.

Een consultatiebureau-arts is erkend en wordt vergoed om medisch preventieve of prenatale consulten te doen. Na een oproep van Opgroeien kunnen ook andere opdrachten opgenomen worden, zoals mentorarts zijn of bepaalde dossiers uitwerken.

  Procedure

  Op de website van Kind en Gezin vind je een overzicht van alle procedures, formulieren en werkinstrumenten.

  Tips voor startende zelfstandigen

  • Maak een afspraak op het ondernemersloket van Unizo. Daar krijg je heel wat info voor startende zelfstandigen. Meer info over de formaliteiten om te starten als zelfstandige vind je op de website van Unizo.
  • Contacteer een boekhouder en een verzekeraar voor je verzekering voor beroepsaansprakelijkheid en gewaarborgd inkomen. Praat met verschillende firma's om een goede, doordachte keuze te maken. 
  • Maak een afspraak met je bank. Sommige banken hebben adviseurs die gespecialiseerd zijn in medische vrije beroepen. 
  • Doe een beroep op de ervaring van je stagebegeleiders.