Nieuwe Autoriteit, Geweldloos Verzet en Waakzaam Zorgen

Interessante websites: Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet

Op deze pagina vind je een overzicht van interessante websites over Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet
  • Het Nieuwe Autoriteit Netwerk Internationaal of N.A.N.I. is een online lerende netwerkgemeenschap die ondersteuning biedt aan iedereen die werkzaam is op het gebied van Geweldloos Verzet & Nieuwe Autoriteit. Het netwerk werd opgericht door het team van het Schneider Medical Center in Israël, van waaruit grondlegger Haim Omer het New Authority Center oprichtte. Via het netwerk wil men een ruimte creëren voor professionelen om met elkaar in contact te komen en kennis uit te wisselen. 
  • The Centre for Non Violent Resistance Psychology in Tel Aviv is gewijd aan het onderwijzen, begeleiden en promoten van niet-gewelddadige verzetsinterventies voor professionals.  Het centrum werd opgericht door Prof. Haim Omer in 2010. Het past het volledige spectrum van toepassingen van Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit toe in een multisidsciplinaire context. Het instituut biedt ook internationale opleidingen  in Nieuwe Autoriteit aan.
  • Opgroeien in Veiligheid is een website van Centrum voor Integrale Jeugdzorg vzw Sporen die de methodiek van Geweldloos Verzet toepast in haar diverse voorzieningen.  De website verzamelt verschillende visies over omgaan met verontrusting, waaronder ook Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit.  De website deelt inzichten, visie en praktijken. 
  • Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen is actief binnen de bijzondere jeugdzorg. Binnen deze hulpverleningscontext kozen ze voor de aanpak van Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet als aanpak voor agressie en escalatie. De voorziening staat in nauw contact met de trainers van the New Autority Center uit Tel Aviv hulpverleners en leidt samen met hen hulpverleners uit diverse sectoren op.