Groeipakket

De dashboards Groeipakket bevatten de gegevens afkomstig uit de Centrale Groeipakketapplicatie (CGPA). De CGPA is het systeem achter het Groeipakket dat de uitbetalers gebruiken voor de toekenning en de uitbetaling van de toeslagen.

De cijfers bevatten de data van de vijf uitbetalers samen en vormen dus een totaalbeeld van het Groeipakket. De cijfers worden getoond voor de maanden maart, juni, september en december (en starten vanaf juni 2019). De maanden verwijzen naar de rechtsperiode; dit is de maand waarin er recht was op het Groeipakket. De gepubliceerde gegevens wijzigen niet meer. Wijzigingen (vb. achterstallige betalingen of regularisaties) die achteraf gebeuren, zijn niet opgenomen in de data.

Opgroeien maakt de gegevens over het Groeipakket toegankelijk via vijf dashboards:

Op termijn worden ook dashboards ontwikkeld over de andere onderdelen van het Groeipakket: het startbedrag, de selectieve participatietoeslag, de kleutertoeslag en de kinderopvangtoeslag. De gebruikte tool maakt het niet mogelijk om de datasets te exporteren.

Elk dashboard is opgebouwd uit verschillende tabellen en figuren. De cijfers zijn per leeftijdsklasse opgesplitst en het is mogelijk om de gegevens van een bepaalde leeftijdsklasse afzonderlijk te selecteren. Bij elk dashboard leggen we kort uit welke cijfers getoond worden en wat bedoeld wordt met bepaalde begrippen.