Armoedebestrijding

Projecten brede ondersteuning voor gezinnen in armoede

Zes projecten krijgen tot en met 31 maart 2023 (project Leuven tot en met 31 december 2022) financiële middelen om brede gezinsondersteuning te voorzien voor aanstaande en jonge gezinnen in armoede. Het doel is hun grondrechten te realiseren om structurele kinderarmoede te bestrijden.

Minister Hilde Crevits, bevoegd voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Minister Benjamin Dalle, bevoegd voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding investeren samen 1.2 miljoen euro in nieuwe, lokale initiatieven en projecten in de preventieve gezinsondersteuning die kinderarmoede structureel bestrijden.

  • Gezinnen worden ondersteund bij de realisatie van grondrechten op een manier die tot zelfredzaamheid leidt.
  • Via wijkgerichte netwerken brengt men een brede mix van functies samen met aandacht voor de verbinding tussen materiële en immateriële noden van gezinnen. 
  • De gezinnen zijn een volwaardige partner in de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het project.
  • Van de 6 projecten wordt verwacht dat ze gedurende 6 jaar (2017-2023) aan de slag gaan en rapporteren over de voortgang van de inspannings- en resultaatsverbintenissen die ze zijn aangegaan bij de aanvraag.  Een deel van de subsidiemiddelen hangt af van het al dan niet realiseren van deze verbintenissen.

1. Kinderen kansen geven! Structureel samenwerken aan brede gezinsondersteuning voor aanstaande en jonge kwetsbare gezinnen (Leuven)

2. Vonk, een passe-partout (Dilbeek)

3. SWITCH, uitbouwen tot een plek van integrale gezinsondersteuning (Kortrijk)

4. TOOM. Tongerse Ondersteuning Op Maat (Tongeren)

5. Kinderen Eerst. Een uitbreiding (Hoogstraten)

6. Het jonge kind... Eeklo schakelt naar de toekomst! (Eeklo)

 

Op de website van Kind en Gezin vind je meer informatie.