Verpleegkundige in lokaal team Demer-Dijle

Interne vacature
Een verpleegkundige tijdens een consult, een kleine jongen zit op de schoot van zijn moeder.
Diploma
Graduaats- of bachelordiploma
Contract
Onbepaalde duur
Type contract
Voltijds
Solliciteren tot en met
07/02/2023

In het kort

Zin in een uitdaging als verpleegkundige? Lokaal team Demer-Dijle wil hun team versterken met een voltijds verpleegkundige.

Jobinhoud

Je bent binnen je team een aanspreekpunt voor (aanstaande) ouders, en je helpt hen met al hun vragen over de beleving van de zwangerschap, de ontwikkeling van hun kind, en hun eigen ouderschap. Dat doe je samen met de collega’s in je team, op maat van elke ouder en elk gezin.
Elk team is multidisciplinair samengesteld om zo kwaliteitsvol mogelijk te kunnen werken. Daarom bestaat het team uit  meerdere verpleegkundigen, een psychopedagoog, een sociaal werker, een gezinsondersteuner, een administratief medewerker en een intersectoraal medewerker.

Jouw taken:

 • Je luistert naar ouders en stelt hen gerust, ondersteunt hun ouderschap en informeert hen en brengt aandachts- en zorgpunten op de gepaste manier ter sprake. Je geeft correct en wetenschappelijk onderbouwd advies, en dat van bij het begin van de zwangerschap.
 • Na de bevalling volg je de gezinnen verder op. Dat houdt onder andere in: de ontwikkeling van het kind (tot het 3 jaar is), het herstel van de moeder, de band tussen ouder en kind en de specifieke situatie van het gezin.
 • Je geeft vaccinaties en voert gehoor- en gezichtsscreenings uit.
 • Bij kwetsbare gezinnen maak je samen met de collega’s uit je team een actieplan en voer je jouw deel van het plan uit. Je betrekt daarbij ook lokale partners.

Waar en hoe

In het consultatiebureau:

 • Je levert de preventieve, paramedische dienstverlening van Kind en Gezin samen met je collega’s,  de arts en de vrijwilligers.
 • Je beheert mee het consultatiebureau, in samenspraak met de collega’s van je team.
 • Je gaat op huisbezoek en voert die bezoeken zelfstandig uit.
 • Je houdt digitaal contact met gezinnen via Whatsapp, Messenger, Skype …
 • Je maakt je eigen planning en probeert het werk zo efficiënt mogelijk te organiseren

Je deelt actief je kennis:

 • Je maakt actief het preventieve aanbod van Kind en Gezin bekend. Dat kan op allerlei manieren: tijdens infomomenten voor gezinnen - die je al dan niet samen met partners zoals het Huis van het Kind organiseert, op een beurs, tijdens een netwerktafel en via de sociale media kanalen van je team.
 • Je verbetert voortdurend de dienstverlening door te netwerken, informatie uit te uitwisselen en door je kennis en ervaring in te zetten.

Profiel

Ben jij de gedreven en sterk sociaal georiënteerde verpleegkundige of vroedvrouw met een uitgesproken affiniteit voor kwetsbare gezinnen die wij zoeken om onze teams te versterken? Aarzel dan zeker niet om je kandidatuur te stellen!

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste sollicitatiedatum voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Je bent personeelslid bij Opgroeien
 • Je oefent de functie van verpleegkundige bij een lokaal team al uit

OF

 • Je bent personeelslid bij Opgroeien
 • Je beschikt over een bachelorsdiploma verpleegkunde of een diploma dat met een bachelordiploma verpleegkunde wordt gelijkgesteld.
 • Je beschikt over een bachelordiploma vroedkunde of een diploma dat met een bachelordiploma vroedkunde wordt gelijkgesteld, behaald voor 1 oktober 2018.

Je beschikt over een rijbewijs B, en bij voorkeur een eigen wagen. 

Een uitgebreid overzicht van de competenties kan je nalezen in de functiebeschrijving in bijlage.

Aanbod

Indien je reeds ingeschaald bent in niveau B, en je bent een statutair personeelslid, of een contractueel personeelslid met een onbepaalde duur contract, dan kan je jouw statuut, graad en salaris behouden. Je gaat het team van Demer-Dijle ondersteunen.

In de andere gevallen word je contractueel in dienst genomen voor en word je ingeschaald in de graad van deskundige  (rang B1) met de bijhorende salarisschaal B111. Je neemt dan ambtshalve/gunstverlof in jouw huidige statuut/ jouw huidige functie indien je een statutair personeelslid bent, of een contract onbepaalde duur hebt.  

Ben je een contractueel personeelslid met een tijdelijk contract, dan wordt jouw huidige, tijdelijke contract stopgezet, en werk je onder een nieuw tijdelijk contract voor de duurtijd van de nieuwe opdracht. Je wordt ingeschaald in de graad van deskundige (rang B1) met bijhorende salarisschaal B111.

 

Hoeveel verdien je bij de Vlaamse overheid?

Wie voor de Vlaamse overheid werkt, krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. De hoogte van je salaris wordt mee bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld je ervaring en je gezinstoestand. Het basissalaris wordt eventueel aangevuld met verschillende toelagen en vergoedingen.

De vele voordelen van de Vlaamse overheid kan je nalezen op www.werkenvoorvlaanderen.be.

Procedure

Je kan deelnemen aan de selectieprocedure door ten laatste op dinsdag 7 februari 2023 te solliciteren:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Laad je CV op
 • Laad je motivatiebrief op
 • Verstuur op het einde je sollicitatie door te klikken op  'Solliciteren'.

 

Locatie

lokaal team Demer-Dijle

Glabbeeksesteenweg 13
3390 Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge)
Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.