Adviserend arts-pediater en adviserend arts zorgtoeslag

jonge vrouw met bruin lang haar werkend aan computer
Diploma
Master diploma
Contract
Onbepaalde duur
Type contract
Deeltijds
Solliciteren tot en met
20/07/2020

In het kort

Opgroeien is op zoek naar twee adviserende artsen: een adviserend arts-pediater en een adviserend arts voor zorgtoeslag.

Jobinhoud

Je werkt in beide functies mee aan een medisch preventief beleid binnen alle beleidsdomeinen van Opgroeien: het geïntegreerd gezinsbeleid, de brede leefomgeving, adoptie en groeipakket. Je stemt daarbij proactief en klantgericht dat beleid af op de behoeften van de doelgroepen. Je werkt onder andere mee of trekt aan strategische planningsprocessen en projecten. Je verstrekt advies en informatie omtrent medische thema’s aan verschillende groepen, vnl. de lokale multidisciplinaire teams, het managementteam, het communicatieteam, groeipakket en inclusieve opvang. 

Als adviserend arts pediater werk je intensief samen met je collega-artsen aan het uitwerken van medische preventieve concepten, kwaliteitsborging, ondersteunende instrumenten en verzorgt op het werkveld mee de implementatie. 

Als adviserend arts zorgtoeslag werk je tijdens de eerste jaren voornamelijk met het team zorgtoeslagevaluatie. Je traint hierbij collega evaluerende artsen zorgtoeslag en medisch ondersteuners en verleent supervisie. 

Je houdt gedreven kennis bij over de medisch-preventieve thema’s waar Opgroeien actief in is, via literatuur, vorming en netwerken. In overleg met je collega’s van het medische beleidsteam breng je je eigen doorgedreven competentie in of ontwikkel je deze. Je fungeert als aanspreekpunt voor inhoudelijke expertise. Als ‘adviserend arts’ focus je je tijdens de eerste (tweetal) jaren voornamelijk op groeipakket en zorgtoeslag.

Je vindt je collega’s - voor overleg - regelmatig en hoofdzakelijk op ons hoofdkantoor in Brussel. Het medische beleidsteam is zelforganiserend waarin iedereen gedeeld leiderschap opneemt. Je neemt daarbij één of enkele team-faciliterende rollen op.
 

Profiel

 • Neem je gemakkelijk initiatief en verantwoordelijkheid, zowel voor collega’s, het team als voor de dienstverlening?
 • Werk je graag samen met nabije en verre collega’s, en externe partners? 
 • Is vlot schriftelijk en mondeling communiceren je tweede natuur?
 • Kan je complexe topics eenvoudig analyseren en er snel een oordeel over vormen?
 • Is klantgerichtheid voor jou vanzelfsprekend? En ben je stressbestendig en rustgevend? 

Voor de beide functies kom je in aanmerking met een diploma van arts met specialisatie pediatrie.
Als kandidaat adviserend arts kom je ook in aanmerking met een diploma van arts met een bijkomende master in de Jeugdgezondheidszorg of ander bijkomende opleiding (revalidatiewetenschappen, master gehandicapten-zorg, handicapstudies, neurologie, …). Of je voorziet één van deze diploma’s bij de eerst volgende examenperiode te behalen.
En heb je enkele jaren relevante ervaring in jeugdgezondheid, pediatrie, verzekeringsgeneeskunde of pediatrie.
Dan ben jij misschien de kandidaat waar we naar uitkijken!

Aanbod

 • Je krijgt een 80% contract van onbepaalde duur en wordt verloond op het artsenbarema van de Vlaamse overheid A121P.
 • Je krijgt je anciënniteit op basis van je relevante ervaring.
 • Bij Opgroeien krijg je een gratis groepsverzekering, maaltijdchecks en een vergoeding van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Je kan je werk-privébalans gemakkelijk beheren met 35 dagen jaarverlof voor een voltijdse werkprestatie, sluiting van de kantoren tussen kerst en nieuwjaar, uitgebreide mogelijkheden tot thuiswerk of PTOW en deeltijds werken, en een gezinsvriendelijke werkorganisatie.

Hoeveel verdien je bij de Vlaamse overheid?

Wie voor de Vlaamse overheid werkt, krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. De hoogte van je salaris wordt mee bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld je ervaring en je gezinstoestand. Het basissalaris wordt eventueel aangevuld met verschillende toelagen en vergoedingen.

De vele voordelen van de Vlaamse overheid kan je nalezen op www.werkenvoorvlaanderen.be.

Procedure

Je kan deelnemen aan de selectieprocedure door ten laatste op 20 juli 2020 te solliciteren:

 • Klik op de knop onderaan de vacaturepagina om te solliciteren
 • Vul je gegevens in of meld je aan en actualiseer je gegevens
 • Voeg je diploma toe als bijlage
 • Verstuur op het einde je sollicitatie door te klikken op Solliciteren.

Het volledige verloop van de selectieprocedure kan je nalezen in het selectiereglement in bijlage.

Contact

Elke David

Bijkomende informatie

Voor bijkomende uitleg over de selectieprocedure en deelnemingsvoorwaarden kan je contact nemen met Elke David, selectieverantwoordelijke.

dokter Bart Van Overmeire

Bijkomende informatie

Kinderarts
Adviserend arts Opgroeien

Locatie

Hoofdkantoor Opgroeien

Hallepoortlaan 27
1060 Brussel