Maatschappelijk werker (contextwerker) voor gemeenschapsinstelling De Grubbe

gesprek aan tafel
Diploma
Graduaats- of bachelordiploma
Contract
Bepaalde duur
Type contract
Voltijds
Solliciteren tot en met
31/01/2022

In het kort

Gemeenschapsinstelling De Grubbe is een instelling voor jongeren die een delict hebben gepleegd, of hiervan worden verdacht. De Grubbe is een gesloten instelling. Jongeren mogen er dus niet vrij rondlopen: zij kunnen zelf geen deuren openen en worden steeds begeleid tijdens verplaatsingen. Je werkt in een multidisciplinair team, samen met o.a. je leefgroep-team, trajectcoördinatoren, collega-contextwerkers en leerkrachten.

 

 

Jobinhoud

Als maatschappelijk werker (contextwerker) ben je verbonden aan een leefgroep van jongeren in onze gemeenschapsinstelling . Je werkt samen in een multidisciplinair team waarbij er een advies wordt gegeven t.a.v. de jeugdrechter over wat het best mogelijke traject is voor de jongere na zijn verblijf in De Grubbe. Je staat in voor de opvolging en begeleiding van alle personen en/of instanties die een rol van betekenis (kunnen) spelen in het traject van de jongere. Door met de context te werken, lever je een bijdrage aan het opnieuw verbinden van de jongere met zijn leefomgeving en beïnvloed je mee die factoren in de wisselwerking tussen jongere en context die een risicovolle en/of beschermende bijdrage (kunnen) leveren ten aanzien van het door de jongere gestelde normoverschrijdende gedrag.

 

Profiel

  • Je hebt een bachelordiploma in het sociaal werk. 
  • Je beschikt over een grote mate van maturiteit.
  • Je hebt voeling met de doelgroep.
  • Je bent op de hoogte van de doelstellingen en de werking van het pedagogische proces in de gemeenschapsinstelling en kan dit situeren binnen het ruime werkveld van de integrale jeugdhulp. Je kunt de andere processen binnen de instelling duiden.
  • Je bent communicatievaardig, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je bent op de hoogte van de regelgeving en haar toepassingen over integrale jeugdhulp en het jeugddelinquentierecht en de werking van de gemeenschapsinstellingen in het bijzonder.
  • Je kunt overweg met de gebruikelijke MS-office, intranettoepassingen en dossierverwerkingssysteem.

 

Aanbod

- Je wordt aangeworven met een contract van bepaalde duur in de graad van deskundige. Je kan je salaris simuleren via onderstaande link.

- Je krijgt een maaltijdcheque van 7 euro per gewerkte dag.

- Je hebt een gratis hospitalisatieverzekering en een volledige vergoeding woon-werkverkeer indien je het openbaar vervoer gebruikt.

- Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk en je privésituatie zo goed mogelijk te combineren. Zo heb je 35 jaarlijkse vakantiedagen (indien je voltijds werkt).

Hoeveel verdien je bij de Vlaamse overheid?

Wie voor de Vlaamse overheid werkt, krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. De hoogte van je salaris wordt mee bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld je ervaring en je gezinstoestand. Het basissalaris wordt eventueel aangevuld met verschillende toelagen en vergoedingen.

De vele voordelen van de Vlaamse overheid kan je nalezen op www.werkenvoorvlaanderen.be.

Procedure

Je kan solliciteren tot en met 31/01/2022 door je CV en motivatiebrief te sturen naar elke.behets@opgroeien.be via onderstaande link.

De sollicitatiegesprekken worden zo snel mogelijk hierna ingepland.

Wij beogen 1 maart (of zo snel mogelijk hierna) als effectieve datum van indiensttreding.

We kijken er naar uit om jou bij ons te mogen verwelkomen!

 

 

Locatie

Gemeenschapsinstelling De Grubbe

Hollestraat 78
3078 Everberg
Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.