Jobstudent consultatiebureauarts (zomerarts)

Consultatiebureau-arts onderzoekt een baby
Diploma
Master diploma
Contract
Bepaalde duur
Type contract
Voltijds
Solliciteren tot en met
02/05/2021

In het kort

Ben je een pas afgestudeerde arts en wil je een unieke kans grijpen om ervaring op te doen als zomerarts bij Opgroeien? Lees dan zeker verder!

Jobinhoud

Opgroeien wil voor de zomermaanden de vacature van zomerarts invullen met jobstudenten met een contract van bepaalde duur.

Als zomerarts sta je in voor een passend, kwalitatief medisch preventief zorgaanbod aan jonge kinderen en het ondersteunen van hun (aanstaande) ouders via het aanbieden van consulten op de consultatiebureaus voor het jonge kind onder de bevoegdheid van Opgroeien.

Je rapporteert inhoudelijk aan het artsenteam.

Je wordt tewerkgesteld op een door Opgroeien erkend en gesubsidieerd consultatiebureau. Je kan de adressen van consultatiebureaus raadplegen op de website van Kind en Gezin.

Zit je in je laatste jaar master in de geneeskunde en behaal je in juni je diploma van master in de geneeskunde? Wil jij het team van zomerartsen versterken? Werk je graag in een team samen met verpleegkundigen? Leer je graag bij over de medisch-preventieve opvolging van baby’s en peuters in de nulde lijn? Ben je flexibel?

Lees dan zeker de functiebeschrijving in bijlage! Hierin vind je een uitgebreide omschrijving van het takenpakket en de resultaatsgebieden.

Profiel

 • Je bent net afgestudeerd als arts en beschikt over een masterdiploma geneeskunde
 • Je bent ingeschreven op de lijst van de Orde der Artsen (viseren van diploma door de orde)
 • Je vraagt een RIZIV-nummer (000) aan van zodra je je orde nummer hebt ontvangen.
 • Je bent beschikbaar gedurende een periode die valt tussen 15 juli en 30 september in de zomer dat je afstudeerde.
 • Ervaring als arts-stagiair bij Opgroeien is een meerwaarde
 • Talenkennis is een meerwaarde
 • Je kan beschikken over een wagen en bent in het bezit van een rijbewijs B

Aanbod

 • Je maakt deel uit van een team van zomerartsen
 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst van bepaalde duur als jobstudent
 • Je wordt uitbetaald aan € 2.614,98 bruto per maand op voltijdse basis, berekend aan de nieuwe index 1,7410. De werkfractie wordt besproken in het selectiegesprek.
 • Je ontvangt een maaltijdcheque van 7 euro per gewerkte dag
 • We geven de voorkeur aan verplaatsingen met het openbaar vervoer en/ of fiets, deze worden vergoed door Opgroeien. Bij verplaatsingen met de wagen ontvang je een kilometervergoeding.
 • Je plaats van tewerkstelling is een door Opgroeien erkend en gesubsidieerd consultatiebureau
 • Je bent verzekerd voor burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid via de verzekeringsmaatschappij van Opgroeien.
 • Je kan met je (medisch-inhoudelijke) vragen steeds terecht bij een adviserende arts van Opgroeien.

Gelieve er rekening mee te houden dat ook wij gebonden zijn aan de door de overheid opgelegde maatregels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze zouden ook van toepassing kunnen zijn op de tewerkstelling van zomerartsen op onze consultatiebureaus (zowel inhoudelijk als organisatorisch).

We weten uit vorige jaren dat een voltijdse invulling van de vacature van zomerarts niet haalbaar is. Houd er dus bij je sollicitatie rekening mee dat de inplanning van zittingen kan variëren van het moment en elke week op een andere manier ingepland kan worden.

In dienst treden

Je volgt een inscholingsdag (2 juli 2021) waar je een korte introductie krijgt in het werken als consultatiebureauarts. Je volgt zittingen bij een mentorarts vooraleer je zelfstandig zittingen verzorgt. Je neemt het digitaal startpakket door en de webmodules die je voorbereiden op de mentorzittingen.

Hoeveel verdien je bij de Vlaamse overheid?

Wie voor de Vlaamse overheid werkt, krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. De hoogte van je salaris wordt mee bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld je ervaring en je gezinstoestand. Het basissalaris wordt eventueel aangevuld met verschillende toelagen en vergoedingen.

De vele voordelen van de Vlaamse overheid kan je nalezen op www.werkenvoorvlaanderen.be.

Procedure

Je kan solliciteren tot en met 2 mei 2021 door het sollicitatieformulier te mailen naar cbartsen@kindengezin.be. Je ontvangt dan een bevestigingsmail van Opgroeien.

De selectieprocedure verloopt als volgt:

 • Screenen van de kandidaturen op basis van de formele deelnemingsvoorwaarden
 • Voorselectie bij groot aantal kandidaten
 • Selectiegesprek t.a.v. een jury.

Contact

CB-artsen Opgroeien

Bijkomende informatie

Je kan altijd mailen als je vragen hebt over deze vacature als jobstudent