Contextwerker 80% gemeenschapsinstelling De Zande, campus Wingene

Twee dames in gesprek
Diploma
Graduaats- of bachelordiploma
Contract
Bepaalde duur
Type contract
Deeltijds
Solliciteren tot en met
31/01/2023

In het kort

Als lid van het psychosociale team bijdragen aan het pedagogisch en didactisch proces conform de procesimplementatieplannen met het doel de maximale integratiekansen van de jongeren te bevorderen.

We zijn op zoek naar een contextwerker in campus Wingene aan een arbeidsregime van 80%

Jobinhoud

Als contextwerker verbonden aan een leefgroep van jongeren in een gemeenschapsinstelling, werk je samen in een multidisciplinair team en sta je in voor de opvolging en begeleiding van alle personen en/of instanties die een rol van betekenis (kunnen) spelen in het traject van de jongere. Door met de context te werken, lever je een bijdrage aan het opnieuw verbinden van de jongere met zijn leefomgeving en beïnvloed je mee die factoren in de wisselwerking tussen jongere en context die een risicovolle en/of beschermende bijdrage (kunnen) leveren ten aanzien van het door de jongere gestelde normoverschrijdende gedrag.

Profiel

 • Je hebt een bachelordiploma in het sociaal werk.
 • Je beschikt over een grote mate van maturiteit.
 • Je hebt voeling met de doelgroep.
 • Je bent op de hoogte van de doelstellingen en de werking van het pedagogische proces in de gemeenschapsinstelling en kan dit situeren binnen het ruime werkveld van de integrale jeugdhulp. Je kunt de andere processen binnen de instelling duiden.
 • Je bent communicatievaardig, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je bent op de hoogte van de regelgeving en haar toepassingen over integrale jeugdhulp en het jeugddelinquentierecht en de werking van de gemeenschapsinstellingen in het bijzonder.
 • Je hebt kennis van specifieke methodieken zoals individuele counseling, oudertraining …
 • Je kunt overweg met de gebruikelijke MS-office, intranettoepassingen en dossierverwerkingssysteem.

 

Aanbod

 • Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je werkdruk kan van tijd tot tijd hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar en een systeem van glijdende werktijden.
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en je hospitalisatieverzekering zijn gratis.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques (van 7 euro per gewerkte dag).
 • Je wordt aangeworven met een contract bepaalde duur in de graad van deskundige (rang B1) met de bijbehorende salarisschaal.

Hoeveel verdien je bij de Vlaamse overheid?

Wie voor de Vlaamse overheid werkt, krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. De hoogte van je salaris wordt mee bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld je ervaring en je gezinstoestand. Het basissalaris wordt eventueel aangevuld met verschillende toelagen en vergoedingen.

De vele voordelen van de Vlaamse overheid kan je nalezen op www.werkenvoorvlaanderen.be.

Procedure

Je kan solliciteren tem 31/01/2023 door je CV en motivatiebrief te sturen naar sollicitaties.dezande@opgroeien.be via onderstaande link.

Indien je in aanmerking komt voor de functie, word je uitgenodigd voor een gesprek. 

 

We kijken uit naar je kandidatuur!

Locatie

Gemeenschapsinstelling De Zande Wingene

Sint-Pietersveldstraat 3
8750 Wingene