2 contextwerkers voor gemeenschapsinstelling De Zande

contextwerker
Diploma
Graduaats- of bachelordiploma
Contract
Bepaalde duur
Type contract
Voltijds
Solliciteren tot en met
30/01/2022

In het kort

Als lid van het psychosociale team bijdragen aan het pedagogisch en didactisch proces conform de procesimplementatieplannen met het doel de maximale integratiekansen van de jongeren te bevorderen.

 

Jobinhoud

Als contextwerker verbonden aan een leefgroep van jongeren in een gemeenschapsinstelling, werk je samen in een multidisciplinair team en sta je in voor de opvolging en begeleiding van alle personen en/of instanties die een rol van betekenis (kunnen) spelen in het traject van de jongere. Door met de context te werken, lever je een bijdrage aan het opnieuw verbinden van de jongere met zijn leefomgeving en beïnvloed je mee die factoren in de wisselwerking tussen jongere en context die een risicovolle en/of beschermende bijdrage (kunnen) leveren ten aanzien van het door de jongere gestelde normoverschrijdende gedrag.

 

Profiel

 • Je hebt een bachelordiploma in het sociaal werk. 
 • Je beschikt over een grote mate van maturiteit.
 • Je hebt voeling met de doelgroep.
 • Je bent op de hoogte van de doelstellingen en de werking van het pedagogische proces in de gemeenschapsinstelling en kan dit situeren binnen het ruime werkveld van de integrale jeugdhulp. Je kunt de andere processen binnen de instelling duiden;
 • Je bent communicatievaardig, zowel schriftelijk als mondeling
 • Je bent op de hoogte van de regelgeving en haar toepassingen over integrale jeugdhulp en het jeugddelinquentierecht en de werking van de gemeenschapsinstellingen in het bijzonder.
 • Je hebt kennis van specifieke methodieken zoals individuele counseling, oudertraining,…
 • Je kunt overweg met de gebruikelijke MS-office, intranettoepassingen en dossierverwerkingssysteem.

 

Aanbod

 • Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft. 
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je werkdruk kan van tijd tot tijd hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar en een systeem van glijdende werktijden. 
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en je hospitalisatieverzekering zijn gratis. 
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques (van 7 euro per gewerkte dag) 
 • Je wordt aangeworven met een contract bepaalde duur in de graad van deskundige (rang B1) met de bijbehorende salarisschaal. Er is een kans op verlenging. 

Hoeveel verdien je bij de Vlaamse overheid?

Wie voor de Vlaamse overheid werkt, krijgt een salaris op basis van vastgelegde salarisschalen. De hoogte van je salaris wordt mee bepaald door verschillende factoren, bijvoorbeeld je ervaring en je gezinstoestand. Het basissalaris wordt eventueel aangevuld met verschillende toelagen en vergoedingen.

De vele voordelen van de Vlaamse overheid kan je nalezen op www.werkenvoorvlaanderen.be.

Procedure

Je kan je CV en motivatiebrief enkel via mail bezorgen aan sollicitaties.dezande@opgroeien.be  en dit ten laatste op 31/01/2022.

Voor extra informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met kelly.baeckelandt@opgroeien.be of marina.coppens@opgroeien.be

Locatie

Gemeenschapsinstelling De Zande Ruiselede

Bruggesteenweg 130
8755 Ruiselede
Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.
Slechts één bestand.
5 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt, ppt, pptx, odp, xls, xlsx, ods.